Malatya’da Organize Suç Örgütü Davası Başladı
Malatya’da yürütülen bir soruşturma sonucu tespit edilen organize suç örgütüne yönelik dava, yurt dışında bulunduğu bildirilen Serdal A.’nın liderliğinde 116 sanıklı olarak açıldı.
Dava Süreci Çavuşoğlu Mahallesi’nde Devam Ediyor
Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi, birçok sanığın bulunması sebebiyle duruşmaların Çavuşoğlu Mahallesi’ndeki Muhammed Ali Clay Spor Salonu’nda yapılmasına karar verdi. Bugün sabah saatlerinde başlayan duruşmalar için çevrede geniş güvenlik önlemleri alındı.
İddianamede Yer Alan Detaylar
Sekiz aylık bir teknik ve fiziki takip süreci sonucunda hazırlanan iddianamede, 14 müşteki şüpheli, 5 mağdur şüpheli, 87 şüpheli ve “SSÇ” niteliği taşıyan 10 kişinin bulunduğu belirtildi. Örgütün kentte haraca bağlama, tehdit, silahlı yaralama, darp, haksız kazanç sağlama gibi suçları işlediği öne sürülüyor. Özellikle bir cinayet davasının da konunun içinde yer aldığı ifade edildi. Operasyon esnasında, dinleme sırasında tespit edilen plandaki silahlı saldırının polis tarafından önlendiği ve çok sayıda tabanca, tüfek ile mühimmatın ele geçirildiği bilgisi verildi. Ayrıca örgütle bağlantılı olduğu düşünülen 56 kişinin tutuklu kaldığı açıklandı.
Serdal A.’nın Durumu ve Dava Süresi
Dava sürecinin yaklaşık 10 gün devam etmesi öngörülüyor. Örgüt lideri olduğu öne sürülen 38 yaşındaki Serdal A.’nın yurt dışında olduğuna dair bilgiler mevcutken, hakkında kırmızı bülten çıkarıldığı ve başka bir cinayet dosyası nedeniyle arandığı gelen bilgiler arasında.
DAVA SANIK SAYISININ FAZLA OLMASI NEDENİYLE MUHAMMED ALİ CLAY SPOR SALONU’NDA GÖRÜLÜYOR
DAVA SANIK SAYISININ FAZLA OLMASI NEDENİYLE MUHAMMED ALİ CLAY SPOR SALONU’NDA GÖRÜLÜYOR
DAVA SANIK SAYISININ FAZLA OLMASI NEDENİYLE MUHAMMED ALİ CLAY SPOR SALONU’NDA GÖRÜLÜYOR




