Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Termal Kaplıcaları’nda Kış Sezonu Hareketliliği Artıyor, Yerli ve Yabancı Turistlere Şifa Sunuluyor

Yalova’nın Termal ilçesindeki kaplıcalar, kış sezonuna hazırlanan turizm tesisleriyle birlikte yeniden ilgi görüyor. Yıl boyunca şifalı sularıyla yerli ve yabancı turistleri çeken Termal Kaplıcaları, müze ve doğal güzellikleriyle dikkat çekiyor. Müdür Mehmed Burhan Topsöğüt, doluluk oranlarının artmasını beklediklerini belirtti.

Yalova’nın Termal ilçesindeki kaplıcalar, kış sezonuna hazırlanan turizm tesisleriyle birlikte

**Yalova’nın Termal İlçesinde Kış Hazırlıkları Tüm Hızıyla Sürüyor**

Yalova’nın kaplıcalarıyla meşhur Termal ilçesinde, yaz sezonunun sona ermesinin ardından turizm hareketliliği hız kazanıyor. Kış dönemine hazırlanan oteller ve turistik tesisler, şifalı sularıyla hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Termal Kaplıcaları: Tarihin Şifa Merkezi

Roma, Bizans, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi mirası olan Termal Kaplıcaları, kış mevsiminin gelmesiyle birlikte daha fazla ziyaretçiyi ağırlamaya başladı. Sağlık Bakanlığına bağlı Yalova Termal Kaplıcaları İşletmesi’ni ziyaret eden misafirler, hem şifalı sulardan faydalanıyor hem de Türkiye’nin ilk ağaç müzesi olma özelliği taşıyan Atatürk Arboretumu’nun doğasında kayboluyor.

4 Bin Yıllık Geçmiş ve 1,700 Yıllık Kullanım

Yalova Termal Kaplıcaları İşletme Müdürü Mehmed Burhan Topsöğüt, kaplıcaların 4 bin yıldır sıcak su kaynağı sunduğunu ve 1,700 yıllık geçmişe sahip olduğunu belirtti. Kaplıcasının tarihine dair bilgi veren Topsöğüt, “İstanbul’un başkent ilan edilmesinin ardından, İmparator Konstantin buraya gelerek Kurşunlu Hamamı’nı inşa ettiriyor. Ölümünden önce de şifa bulmak amacıyla bu alanı ziyaret ediyor. Dolayısıyla burası, tarihi bir değer taşıyarak sağlık turizminin merkezi konumuna geliyor. 1,700 yıldır insanlar burası için geliyor. Bizans ve Osmanlı dönemlerinde de burada şifa arandı. Sultan Abdülmecit, annesi Valide Sultan için tedavi amaçlı burayı ziyaret etti. 2. Abdülhamit, Konstantin’in yaptırdığı hamamı 1900 yılında restore ettiriyor. Atatürk’ün ziyaretiyle birlikte ise buranın tarihi daha da önem kazanıyor” dedi.

Topsöğüt, Termal’ın büyük şehrin ortasında olması ve sadece bir saatlik mesafede bulunmasının, gün içinde kısa tatil yapmak isteyenlerin bu bölgeyi tercih etmesine katkı sağladığını kaydetti.

Kış Sezonunda Beklentiler Yükseliyor

Kış sezonu hazırlıklarının haftalar öncesinden başladığını ifade eden Topsöğüt, “Yaz dönemini yaklaşık yüzde 50-60 doluluk oranıyla geçirdik. Kış sezonuyla birlikte doluluk oranlarımızda yüzde 20-30 artış öngörüyoruz ve yüzde 70-80 doluluk seviyelerine ulaşmaya başladık. Yoğunluk hafta içi ve hafta sonları arasında değişiklik gösteriyor. Hafta sonlarında daha fazla tercih ediliyoruz. Kasım ayında bir ara tatil olacak ve bu dönemlerde yoğunluğumuz yüzde 100 seviyelerine ulaşacak” diye konuştu.

Kış mevsimiyle birlikte TERMAL ilçesi, hem tarihi hem de doğal güzellikleriyle bir kez daha dikkatleri üzerine çekiyor.