Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dondurulmuş Gıda Tüketimi Türkiye’de 7 Kilogramda Kaldı, Avrupa ve ABD İle Aradaki Fark Dikkat Çekiyor

Dondurulmuş Gıda Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Yıldırım, Türkiye’de kişi başı dondurulmuş gıda tüketiminin sadece 7 kilogram olduğunu belirtilirken, Avrupa ve ABD ile kıyaslama yaparak farkın büyük olduğunu vurguladı. Yıldırım, dondurulmuş gıdaların sürdürülebilirliği ve kalitesi açısından birçok avantaj sunduğunu ifade etti. Ayrıca üretim aşamasında güvenilir kontroller yapıldığını, böylelikle taze besinleri sunarak atık miktarını azalttıklarına dikkat çekti.

Dondurulmuş Gıda Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Yıldırım, Türkiye'de kişi

Dondurulmuş Gıda Sektöründe Tüketim Oranı Hala Düşük

Dondurulmuş Gıda Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Yıldırım, Türkiye’de dondurulmuş gıda tüketiminin kişi başı yalnızca 7 kilogram olduğunu belirterek Avrupa’daki ortalama 40 kilogram ve ABD’deki 70 kilogramlık oranların gerisinde kaldığımızı kaydetti. Yıldırım, “Bu alanda ilerlememiz gereken ciddi mesafeler var” ifadelerini kullandı.

Sürdürülebilir Kalite ve Atık Yönetimi

Açıklamalarında dondurulmuş gıdaların kalitesinin sürdürülebilir olduğunu vurgulayan Yıldırım, bu ürünlerin kolay kullanımının yanı sıra atık konusunda da büyük avantajlar sağladığını dile getirdi. Günümüzde sağlıklı beslenmenin ön plana çıktığını ifade eden Yıldırım, dondurulmuş gıdaların katkı ve koruyucu içermeyen bir tüketim alternatifi sunduğunu dile getirdi.

Yıldırım, “Dondurulmuş gıdalar için sadece ev kadınlarının temiz su kullandığını, başka katkı maddesi veya koruyucu eklemediklerini belirtti. Taze ürünleri yıkayıp eksi 40 derecede dondurarak, eksi 18 derecede sakladıklarını ifade etti. “Dondurma işlemi evlerde daha yüksek sıcaklıklarda yapılsa da biz eksi 40 derecede mikroorganizma faaliyetlerini durduruyoruz” dedi.

Dondurulmuş Gıdaların Avantajları

Bazı dondurulmuş ürünlerde ön pişirme sürecinin uygulandığını aktaran Yıldırım, “Bu uygulama, kullanıcılara pratiklik kazandırıyor. Ürünü çıkarıp ısıtmanız veya pişirmeniz yeterli” şeklinde konuştu. Türkiye’deki dondurulmuş gıda tüketim oranını Avrupa ve ABD ile karşılaştırarak, sektörün büyük bir potansiyele sahip olduğunun altını çizdi. Yıldırım, “Bu değerleri toplumumuza iyi bir şekilde anlatmalıyız” dedi.

Dondurulmuş gıda tedarikinin sürecinin çok hızlı olduğunu belirten Yıldırım, üretiminin sıkı kontrollerle gerçekleştirildiğini ve bu sayede taze hammaddenin fabrikaya ulaşımının sadece iki saat sürdüğünü vurguladı.

Pestisit Kontrolleri ve Sağlıklı Ürün Politikası

Meyve ve sebzelerin pestisit kalıntısı kontrollerinin düzenli olarak yapıldığını vurgulayan Yıldırım, “Her gelen ham madde titizlikle kontrol ediliyor. Bu süreçten sonra üretim sürecine geçiyoruz. Taze ve kalıntısız ürünler sunmayı hedefliyoruz” dedi. Dondurulmuş gıda tüketiminin önemli olduğunu vurgulayan Yıldırım, sektörün yüksek bir ihracat potansiyeline sahip olduğunu kaydederek, doğru maliyetlendirme ve planlama ile daha iyi kazançlar sağlanabileceğini belirtti.