Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ceylanpınar’da 18 Yaşındaki Genç, Yanlış Kaydedilen Serebral Palsi Tanısıyla Hem Ehliyet Alamıyor Hem de İş Bulamıyor

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde yaşayan 18 yaşındaki Hamza Ayrılmaz, ehliyet almak için hastaneye gittiğinde kayıtlarda serebral palsi tanısı ile karşılaştı. 5 yıl önceki bir düşme sonucu oluşan yanlış tanı nedeniyle hem ehliyet alamıyor hem de işe giremiyor. Ayrılmaz, durumunun düzeltilmesini istiyor.

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde yaşayan 18 yaşındaki Hamza Ayrılmaz, ehliyet almak

Şanlıurfa’da Genç Sağlık Raporunda Şok Tanıyla Karşılaştı

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde yaşayan 18 yaşındaki genç, ehliyet almak için gittiği hastanede beklemediği bir gerçekle karşılaştı.

5 Yıl Önceki Kaza Sonrası Başladı

Hamza Ayrılmaz, beş yıl önce futbol maçı sırasında ayağını incitti ve bu sebeple hastaneye gitti. Yapılan fizik tedavi seanslarının ardından durumu düzeldi ve normal hayatına geri döndü. Ancak, genç geçen yıl 18 yaşına girdiğinde ehliyet almak için başvuru yapma kararı aldı.

Yanlış Tanı Hayatını Olumsuz Etkiledi

Ehliyet için gerekli sağlık raporunu almak amacıyla hastaneye giden Ayrılmaz, doktor kontrolü sırasında sistemdeki kayıtlarda serebral palsi hastası olarak görüldüğünü öğrendi. Bu durum, ehliyet alım sürecini olumsuz etkiledi ve raporu bu sebeple olumsuz sonuçlandı. Hamza Ayrılmaz, durumu öğrenince büyük bir üzüntü yaşadığını belirtirken, aile bireylerine de bu durumu aktardı.

Baba Salman Ayrılmaz’nın, yanlış kaydı düzeltmek için hastaneye başvurması sonucunda, burada görevli olan personel sistemdeki kaydın düzeltilmesi için yetkilerinin olmadığını ifade etti.

Aile Çözüm Arıyor

Ayrılmaz ailesi, yaklaşık bir yıldır bu hatalı durumu çözmek için çeşitli kapılarda çalmaktan vazgeçmedi; fakat her seferinde aynı cevabı aldı. Hamza, babasının işlettiği ekmek fırınında çalışarak hayatına devam ediyor ancak sağlık kaydındaki bu hatalı tanı nedeniyle birçok zorluk yaşıyor.

İş Bulmakta Güçlük Çekiyor

Hamza Ayrılmaz, “Arkadaşlarımla halı sahada oynarken ayağımı incittim. Ceylanpınar Devlet Hastanesinde fizik tedavi aldım. Ancak kayıtlarda bana serebral palsi tanısı konulmuş. Bu durum nedeniyle ehliyet alamadım,” diye ifade etti. Kayıttaki hatalı tanı yüzünden iş bulmakta da zorlandığını ve sürekli olarak başvurduğu iş yerlerinden olumsuz yanıt aldığını belirtti.

Askerlik Endişesi

Yanlış tanının sadece ehliyet alımını etkilemekle kalmadığını, aynı zamanda askerliğini yapmasına da engel olduğuna dikkat çeken Hamza, “Askerlik sürecim yaklaşıyor ama bu yanlış tanı nedeniyle askerliğimi yapamam. Bu durumun düzeltilmesini istiyorum,” şeklinde konuştu.

Baba Salman Ayrılmaz ise, bu tanının daha önce kendilerine hiçbir şekilde bildirilmediğini ve çocuğunun herhangi bir sağlık sorununun olmadığını vurguladı. Aile, hatalı kaydın bir an önce düzeltilmesi için yetkililerden yardım bekliyor.