Gürün’de Depremzedelere Konut Teslimi Yapıldı
6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Sivas’ın Gürün ilçesinde, 1. etap afet konutları hak sahiplerine teslim edilmeye başlandı.
Asrın felaketi olarak da adlandırılan bu doğal afet sonrası, Gürün’de 236 ağır hasarlı yapının yıkılmasıyla birlikte, evleri zarar gören vatandaşlar için TOKİ tarafından çeşitli adımlar atılmıştı. İlk etap konut inşaatlarının tamamlanmasının ardından çevre düzenlemeleri de gerçekleştirildi.
85 Yeni Konut Sahiplerini Buldu
Tamamlanan 85 konut için kura çekilmesi gerçekleştirilerek hak sahipleri belirlendi. Gürün Suçatı Çörten Mahallesi’nde inşa edilen bu konutlar ve 1 görevli dairesinin anahtar teslim törenine Sivas Valisi Yılmaz Şimşek ile il ve ilçe protokolü katıldılar.
Törende açıklamalarda bulunan Vali Şimşek, “Devletimiz afetzedelerimize yönelik bu konutları inşa etti. Yapımların hayırlı olmasını diliyorum. 6 Şubat’ta yaşadığımız zor günlerden sonra, devletimiz her türlü imkânını seferber etti ve yaraları sarma adına hızlı adımlar attı. Bugün, deprem izlerini silmekte olduğunu görmekteyiz. Ülkemiz genelinde yüzbinlerce konut afetzedelere aslında teslim edildi” dedi.
Yeni Konutların Mutluluğu
Vali Şimşek, Gürün’de 166 konut planlandığını, bunlardan 86’sının tamamlandığını ve 80 konutun da geçici kabulünün yapıldığını belirtti. Ayrıca, kuraların çekileceği tarih hakkında da bilgi vererek, “Her yeni yapı, milletimizin iradesinin, devletimizin gücünün ve toplumsal desteğinin bir yansımasıdır. Gürünlü vatandaşlarımıza yeni evlerinde sağlık ve mutluluk diliyorum,” ifadesini kullandı.
Depremzede vatandaşlar da duygularını paylaştılar. Mesude Öztürk, “Devletimize ve milletimize Allah bir daha böyle acı göstermesin. Gürün şanslıydı, büyük bir felaketten can kaybı yaşamadan çıkmayı başardık,” dedi.
Erol Cam ise, “Bugün Toki konutlarının açılışı yapıldı. Allah, devletimize zeval vermesin. İnsanlarımızı mutlu etti, bu zor günlerde yanımızda olan Cumhurbaşkanımıza teşekkürlerimizi iletiyoruz,” şeklinde konuştu.
Gürün’deki konut teslimatı, hem afet sonrası yaşanan yaraların sarılması açısından hem de bölge halkı için önemli bir adım olarak değerlendirilmektedir.
KAHRAMANMARAŞ MERKEZLİ 6 ŞUBAT DEPREMLERİNDEN ETKİLENEN SİVAS’IN GÜRÜN İLÇESİNDE 1. ETAP AFET KONUTLARI HAK SAHİPLERİ TESLİM EDİLDİ.
KAHRAMANMARAŞ MERKEZLİ 6 ŞUBAT DEPREMLERİNDEN ETKİLENEN SİVAS’IN GÜRÜN İLÇESİNDE 1. ETAP AFET KONUTLARI HAK SAHİPLERİ TESLİM EDİLDİ.
KAHRAMANMARAŞ MERKEZLİ 6 ŞUBAT DEPREMLERİNDEN ETKİLENEN SİVAS’IN GÜRÜN İLÇESİNDE 1. ETAP AFET KONUTLARI HAK SAHİPLERİ TESLİM EDİLDİ. ARŞİV
KAHRAMANMARAŞ MERKEZLİ 6 ŞUBAT DEPREMLERİNDEN ETKİLENEN SİVAS’IN GÜRÜN İLÇESİNDE 1. ETAP AFET KONUTLARI HAK SAHİPLERİ TESLİM EDİLDİ.





