Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Muğla’da, Okul Öncesi Eğitimde Branş Öğretmeni Uygulaması Başladı

    Muğla’da, Millî Eğitim Bakanlığı’nın okul öncesi eğitimde branş öğretmeni görevlendirmesi uygulaması başladı. 36 okulda hayata geçirilen projeyle, beden eğitimi, müzik ve görsel sanatlar öğretmenleri, çocukların gelişimini destekleyen etkinlikler gerçekleştirecek. İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Menteşe Şemsiana Anaokulu’nda etkinliklere katıldı.

    Muğla'da, Millî Eğitim Bakanlığı'nın okul öncesi eğitimde branş öğretmeni görevlendirmesi

    Muğla’da Okul Öncesi Eğitime Yeni Destek Modeli Uygulandı

    Milli Eğitim Bakanlığı’nın Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen Okul Öncesi Eğitim Kademesinde Branş Öğretmeni Görevlendirmesi Projesi, Muğla’daki 36 okulda uygulanmaya başlandı.

    Uygulama Kapsamında Sanat ve Spor Etkinlikleri

    Muğla ile birlikte 18 ilde hayata geçirilen proje çerçevesinde, okul öncesi eğitim kurumlarında beden eğitimi, müzik ve görsel sanatlar branşlarından eğitim veren öğretmenler, çocuklara kültürel, sanatsal ve sportif etkinlikler sunacak. Bu sayede miniklerin daha kapsamlı bir gelişim göstermesi ve öğrenim ortamlarının daha zengin hale gelmesi hedefleniyor.

    İl Müdürü Çay’dan Ziyaret

    İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, uygulamanın hayata geçirildiği okullardan biri olan Menteşe Şemsiana Anaokulu’nu ziyaret ederek öğretmenler ve öğrencilerle etkileşimde bulundu. Çay, çocuklarla birlikte ritim etkinliklerine katılarak onların heyecanına ortak oldu.

    Branş Öğretmenlerinin Rolü

    Miniklerin sanatsal ve sportif etkinliklere katılımlarını yakından izleyen İl Müdürü Çay, okul öncesi dönemde branş öğretmenlerinin sağladığı desteğin büyük önem taşıdığını vurguladı. Bu proje kapsamında Muğla’daki Bodrum, Datça, Fethiye, Köyceğiz, Marmaris, Menteşe, Milas, Seydikemer ve Yatağan ilçeleri toplam 36 pilot okulda uygulamaya alınacak.

    Etkinlikler ve Öğretmen Eğitimi

    Bu okullarda görev alacak öğretmenler, “Okul Öncesi Dönemde Sanat, Spor ve Müzik Eğitim Kursu” programını başarıyla tamamlayan branş öğretmenleri arasından seçilecektir. Etkinlikler, her gün düzenli bir ders saati şeklinde planlanacak; okul öncesi öğretmenleri ise branş öğretmenleriyle birlikte etkinliklerin planlanması ve eğitim süreçlerine rehberlik edecek.

    Branş öğretmenleri, gerçekleştirecekleri etkinlikleri güne başlarken, oyun alanlarında, beslenme zamanlarında ve günü değerlendirme süreçlerinde dışındaki zaman dilimlerinde organize edecek; etkinliklerin dersin başında veya sonunda olmamasına dikkat edilecektir.