Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Köln’deki Cumhuriyet Resepsiyonu’nda Avrupa’daki Kayserili Derneklerinden Birlik Mesajı Verildi

Köln’de düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna Avrupa Kayserili İşverenler Birliği’nin Halil İbrahim Korkmaz ve Avrupalı Kayserililer Birliği’nin Başkanı Yeşim Akpınar katıldı. Etkinlik, Avrupa’daki Kayserili topluluğun birlikteliğini simgeliyor. İki dernek, gelecekte ortak projelerde iş birliği yapma kararı aldı.

Köln'de düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna Avrupa Kayserili İşverenler

400 Bin Kayserili İçin Birlik Günü

Almanya’nın Köln kentinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu, önemli bir katılımla gerçekleşti. Türkiye Cumhuriyeti Köln Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen etkinlikte, Avrupa’nın çeşitli bölgelerinde yaşayan yaklaşık 400 bin Kayserili’nin temsil edildiği görüldü.

Avrupa Kayserili İşverenler Birliği Temsilcileri Oradaydı

Gecede, Avrupa Kayserili İşverenler Birliği (AKİB) yönetimi etkinlikte hazır bulundu. Başkan Vekili Halil İbrahim Korkmaz, gece boyunca birlik adına temsilci olarak yer alırken; Avrupalı Kayserililer Birliği Genel Başkanı Yeşim Akpınar da, Kayserililerin gururunu damgasını vurdu.

Almanya’daki etkinlik, Kayserili sivil toplum kuruluşlarının dayanışmasını gözler önüne serdi. İki önemli derneğin bir araya gelmesi, Avrupa’daki Kayserili topluluğu için birlik ve beraberlik mesajı taşıdı. Halil İbrahim Korkmaz, yaptığı konuşmada; “Cumhuriyetimizin 102. yılında Avrupa’da yaşayan tüm Kayserililerin bir arada olmaları bizim için büyük bir mutluluk kaynağı” dedi.

Gelecek İçin Ortak Projeler

Etkinlikte ise, iki derneğin önümüzdeki dönemlerde sosyal, kültürel ve ekonomik alanlarda birlikte çalışacağı dile getirildi. Bu iş birliği, Kayserili diasporasının ekonomik ve sosyal yaşamına katkı sağlamayı hedefliyor.