BEUN Akademik Yılı Açılışında İyimser Mesajlar Verildi
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) 2025-2026 Akademik Yılı açılış töreni, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 29. Başkanı Mustafa Şentop’un katılımı ile gerçekleştirildi. Şentop, konuşmasında Türkiye kavramının, fiziksel sınırlarından çok daha derin anlamlar taşıdığını vurguladı. Genç nesillerin yaşayacağı Türkiye’nin, daha etkili ve güçlü bir konuma ulaşacağını belirten Şentop, “Türkiye’nin geleceği, gençlerimizin ellerinde şekillenecek.” dedi.
Akademik Yıl Açılışı, “Hukuk ve Hayat” Dersi İle Başladı
BEUN’un akademik yılı açılışı, 29. TBMM Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı YİK Üyesi Prof. Dr. Mustafa Şentop’un “Hukuk ve Hayat” başlıklı dersi ile başladı. Tören, Zonguldak’taki Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Açılışa Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saadet Oruç ve Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu gibi önemli isimlerin yanı sıra, birçok üniversite rektörü, akademisyen ve öğrenci katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlik, müzik dinletisiyle devam etti.
Rektör Özölçer: “Gençlerimizin En Kıymetli Hazinesi”
Törende konuşan BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, üniversitelerin gençliğin gelişiminde hayati bir rol oynadığını söyledi. Özölçer, “Cumhuriyetimizin ilk üniversitesi, 1924 yılından bu yana köklü bir eğitim geçmişine sahip. Şimdi ise birçok alanda lider bir yükseköğretim kurumu olarak varlığını sürdürmektedir.” ifadelerine yer verdi.
Türkiye’nin Algısı Dışarıdan Daha Olumlu
Şentop, Türkiye’nin yurtdışındaki algısının, içerideki algısından daha olumlu olduğuna değindi. Gençlere ve Türk milletine olan güvenini dile getirerek, “Dünya genelinde Türkiye’nin büyüklüğü hakkında yapılan anketlerde, olumlu yanıt oranı ülkemiz içindeki oylamalardan daha yüksek çıkacaktır.” şeklinde konuştu. Ayrıca, Türkiye’nin gelecekteki potansiyeline inancını dile getiren Şentop, “Ülkemizin gençleri, geleceğin yöneticileri olacak. Bizler, Türkiye’nin güçlü ve etkili bir ülkeye dönüşeceği konusunda umutluyuz.” ifadelerinde bulundu.
Tören, Rektör Özölçer’in, Şentop’a bir hediye sunması ile sona erdi. Katılımcılar, hatıra fotoğrafı çekilerek etkinliği tamamladı.
- BEUN REKTÖRÜ PROF. DR. İSMAİL HAKKI ÖZÖLÇER, GÜNÜN ANISINA MUSTAFA ŞENTOP’A HEDİYE TAKDİM ETTİ 
- ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ (BEUN) AKADEMİK YIL AÇILIŞ TÖRENİNDE KONUŞAN 29. TBMM BAŞKANI MUSTAFA ŞENTOP, TÜRKİYE KAVRAMININ TÜRKİYE’DEN BÜYÜK OLDUĞUNA DİKKAT ÇEKTİ. BÜYÜK BİR ÜMİT İÇERİSİNDE OLDUĞUNU SÖYLEYEN ŞENTOP, “GENÇLERİMİZİN YAŞAYACAĞI TÜRKİYE, ÇOK ETKİLİ, GÜÇLÜ, SÖZÜ, KARARI DAHA DA FAZLA ÖNEMSENEN BİR TÜRKİYE HALİNE GELECEK” ŞEKLİNDE KONUŞTU. 
- BEUN 2025-2026 AKADEMİK YILI AÇILIŞI 29. TBMM BAŞKANI VE CUMHURBAŞKANLIĞI YİK ÜYESİ PROF. DR. MUSTAFA ŞENTOP’UN “HUKUK VE HAYAT” KONULU İLK DERSİ İLE BAŞLADI. 



 
					
				


