Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gebze’de Çöken Binada 5 Kişilik Aileden 4’ü Hayatını Kaybetti, Bilirkişi Heyeti İnceleme Başlattı

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde Arslan Apartmanı’nın çökmesi sonucu Bilir ailesinden dört kişi yaşamını yitirdi. Olayın yaşandığı bölgede, bilirkişi heyeti mühendis ve savcılardan oluşarak incelemelere başladı. Kurtarma çalışmalarında Dilara Bilir hayatta kalırken, baba Levent (44) ve anne Emine Bilir (37) ile çocukları Muhammed Emir (12) ve Hayrunnisa’nın (14) cenazeleri çıkarıldı.

Bu haberin fotoğrafı yok

Gebze’de Çöken Bina ile İlgili İncelemeler Başladı

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde, geçtiğimiz gün meydana gelen üzücü olayda, bir binanın çökmesi sonucu 5 kişilik aileden 4 bireyinin hayatını kaybetmesi, büyük bir üzüntüye sebep oldu. Bu trajik olayın ardından, olay yerinde detaylı incelemeler başlatıldı.

Bina Çöktü, Kurtarma Çalışmaları Hızla İlerledi

Mevlana Mahallesi Issıkgöl Caddesi’nde bulunan Arslan Apartmanı, 7.00 sıralarında aniden çökmüştü. Alt katında bir eczanenin bulunduğu ve üzerinde dubleks 3 dairenin yer aldığı bu binanın çöküşünü gören vatandaşlar, hemen yetkililere haber verdi. Olay yerine intikal eden çok sayıda itfaiye, arama kurtarma, sağlık ve polis ekipleri, enkaz altında kalanların kurtarılması için seferber oldu. Yapılan ilk tespitlerde, yalnızca Bilir ailesinin binada bulunduğu belirlendi.

Yürütülen kurtarma çalışmaları, 600’den fazla ekip ile gerçekleştirildi. Çalışmalar sonucunda ailenin çocukları olan Muhammed Emir (12) ve Hayrunnisa (14) yaşama veda ederken, 18 yaşındaki büyük kızları Dilara enkaz altından sağ olarak çıkarıldı. Maalesef, arama-kurtarma faaliyetlerinin 19’uncu saatinde baba Levent Bilir (44) ve anne Emine Bilir’in (37) cansız bedenlerine ulaşıldı.

Yetkili Heyet İnceleme Yapıyor

Bugün, bölgedeki ekipler binanın çevresinde temizlik çalışmaları başlatırken, yolların tozdan arınması için su ile sulama yapıldı. Ardından, cumhuriyet savcıları, inşaat mühendisleri, jeofizik mühendisleri ve mimarlardan oluşan bilirkişi heyeti, çökmenin sebebini araştırmak üzere alanda incelemelere başladı. Yaşanan bu olay, bölgedeki yapı güvenliği hususunda ciddi endişelere yol açtı.