Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Manisa’da Şehitler İçin Anma Tırmanışı Gerçekleştirildi

Manisa’da Anemon Trekking Spor Kulübü ve Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği tırmanış etkinliğinde dağcılar, şehitler ve merhum Ferdi Zeyrek’in mezarlarından aldıkları toprakları Spil Zirvesi’ne taşımak üzere 1500 metre tırmandı. Etkinlik coşkuyla sona erdi.

Manisa'da Anemon Trekking Spor Kulübü ve Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği

Manisa’da Anma Etkinliği Düzenlendi

Manisa’da, Anemon Trekking Spor Kulübü ile Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin iş birliği içinde, Ferdi Zeyrek ve aziz şehitler anısına gerçekleştirilen dağ tırmanışı etkinliği büyük bir heyecanla sona erdi.

Etkinlik, “Şehitlikten Zirveye Ferdi Zeyrek Spil Önduvar Cumhuriyet ve Anma Tırmanışı” ismiyle düzenlendi. Manisa Cumhuriyet Meydanı’nda sabah saat 07.00’de yapılan toplu fotoğraf çekimi ile başlayan etkinlik, 10 dağcının Manisa Şehitliği’ne yürüyerek şehit mezarlarından toprak almasıyla devam etti.

Topraklar Zirveye Taşındı

Dağcılar daha sonra Çatal Mezarlığı’na giderek, Manisa Tarzanı olarak bilinen İstiklal Gazisi Ahmet Bedevi’nin mezarından da toprak topladı. Zirveye ulaşmadan önce, merhum Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in de mezarından alınan toprakla birlikte, Armutsuyu’ndan Spil Klasik Önduvar rotası üzerinden 1500 metrelik bir tırmanış gerçekleştirdiler.

Büyük bir özveriyle zirveye ulaşan dağcılar, şehit mezarlarından, Ahmet Bedevi ve Ferdi Zeyrek’in mezarlarından temin edilen toprakları Spil Dağı’nın zirvesine serptiler.

Başarıyla Tamamlanan Tırmanış

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Anemon Trekking Spor Kulübü temsilcileri, tırmanışı başarıyla tamamlayan tüm dağcıları kutlayarak, bu anlamlı etkinliğin önemine vurgu yaptılar.