Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Alanya’da Ejder Meyvesi Hasat Sezonu Başladı, Üreticiler Yüzde 200 Kazanç Sağlıyor

    Antalya’nın Alanya ilçesindeki ejder meyvesi hasat sezonu başladı. Yaklaşık 700 dönüm arazide üretilen meyve, 150-200 TL’den satılıyor. Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, ejder meyvesinin sağlık faydaları üzerinde durarak yerli üretimi desteklemeleri çağrısında bulundu.

    Antalya'nın Alanya ilçesindeki ejder meyvesi hasat sezonu başladı. Yaklaşık 700

    Ejder Meyvesi Hasat Sezonu Başladı

    Antalya’nın Alanya ilçesinde tropikal iklimi seven ve son yıllarda üretim alanı hızla artan ejder meyvesinde (pitaya) hasat sezonu başladı. İlçe genelinde yaklaşık 700 dönüm arazide üretimi yapılan ejder meyvesi, yüksek verim ve iyi fiyatıyla üreticisinin yüzünü güldürdü.

    Alanya’nın Tropikal Meyve Üretiminde Öne Çıkması

    Türkiye’nin önemli örtü altı tarım merkezlerinden biri olan Alanya, son yıllarda tropikal meyve üretiminde dikkat çekici bir ivme kazandı. Avokado, mango ve papaya gibi ürünlerin ardından artık ejder meyvesi de bölge ekonomisinde önemli bir yer tutuyor. Arazilerde başlayan hasat çalışmaları hummalı şekilde sürerken, üreticiler ürünlerini iç piyasanın yanı sıra yurt dışına da göndermeye başladı. Üreticiler hasadın başlamasıyla birlikte ejder meyvesinin kilogramını 150-200 TL’den tüketiciler ile buluşturuyor.

    Teknik Destek ve Üretimin Artışı

    Ejder meyvesi hasadı için serada üreticiler ile birlikte hasat yapan Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, “İlçemiz genelinde 2025 yılı itibarıyla yaklaşık 700 dönüm arazide ejder üretimi yapılıyor. Kaktüs familyası ve sap tropikal bir iklimde olduğumuzdan dolayı örtü altında istemiş olduğu nem ve sıcaklığı sağlamaya çalışıyoruz. Alanya’da da gayretli bir şekilde yetiştiricilik yapan üreticilerimiz var. Bizler de Alanya Ziraat Odası olarak teknik destek veriyoruz” dedi.

    Ejder Meyvesinin Sağlık Faydaları

    Lezzetinden başka insan sağlığına olan etkilerinden bahseden Göktepe, “Bağışıklık sisteminin güçlenmesinde, kan şekerinin düzenlenmesinde, cilt bakımında oldukça güzel bir ürünümüz. Aynı zamanda magnezyum D ve C vitamini olarak da zengin bir ürün” şeklinde konuştu. Göktepe, ejder meyvesinde yerli üretimi tercih etmeleri konusunda tüketicilere uyarılarda bulundu.

    Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı