Mersin Erdemli’de Öğrencilerden Cumhuriyet Coşkusu
Mersin’in Erdemli ilçesinde öğrenciler, 480 parçadan oluşan 80 metrekarelik dev bir yapboz ile ‘Parçadan Bütüne Cumhuriyet’ etkinliğini kutladı.
Cumhuriyetin kuruluşunun 102. yıl dönümüne özel olarak Erdemli Cumhuriyet İlkokulu ve Ortaokulu tarafından düzenlenen etkinlik büyük ilgi gördü. Görsel Sanatlar Öğretmeni Canan Ekici Hız’ın koordinasyonunda gerçekleştirilen etkinliğe Rehber Öğretmen Erkan Eseli ve Müzik Öğretmeni Füsun Önde’nin de katkılarıyla birçok öğretmen ve okul personeli destek verdi. Öğrenciler, Cumhuriyet temalı parçaları bir araya getirerek büyük bir yapboz oluşturdu.
Etkinlikteki Anlam ve Önemi
Çalışma hakkında bilgi veren Görsel Sanatlar Öğretmeni Canan Ekici Hız, “Bugün sizlere sunmak istediğimiz bu büyük yapboz, Cumhuriyet’in bir simgesi. 80 metrekarelik alan üzerinde, 480 ayrı parçayı bir araya getiriyoruz. Bu yapboz, Cumhuriyetimizi temsil eden her bireyi, her şehri ve her değeri yansıtmaktadır. Geçmişte yıkımlardan sonra yeniden doğan bir milletin hikayesidir. Her bir parça, farklı inançlardan, kültürlerden gelen bireyleri simgeler. Bizler bu parçaları bir araya getirirken, Cumhuriyetimizi koruma görevimizi de yerine getirmeliyiz” ifadelerini kullandı.
Etkinliğe Kaymakam Aydın Tetikoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Açıkyörük ve diğer birçok öğretmen, veli ve öğrenci katılarak destek verdi.

