Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Siverek’te Cumhuriyet’in 102. Yılı İçin Liseler Arası Zeka Oyunları Turnuvası Düzenlendi

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde düzenlenen Cumhuriyet Turnuvası’na 9 lise ve 40 öğrenci katıldı. Öğrenciler, çeşitli zeka oyunlarında kıyasıya yarıştı. Dereceye girenlere ödülleri protokol üyelerinin katıldığı törende verildi. Prof. Dr. Abdulkadir Karahan Fen Lisesi’nden Yağmur Güven, Reversi kategorisinde birinci oldu.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde düzenlenen Cumhuriyet Turnuvası’na 9 lise ve 40

Şanlıurfa’da Liseler Arası Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası Coşkusu

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, Cumhuriyetimizin 102. yılı kutlamaları çerçevesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen Liseler Arası 2. Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası, büyük bir heyecanla gerçekleştirildi.

Turnuvada Stratejik Düşünme Becerileri Test Edildi

Prof. Dr. Abdulkadir Karahan Fen Lisesi Spor Salonu’nda düzenlenen etkinliğe, 9 farklı okuldan toplamda 40 öğrenci katılım sağladı. Öğrenciler, Kulami, Mangala, Pentago, Küre ve Reversi gibi çeşitli kategorilerde stratejik düşünme ve dikkat becerilerini sergiledi.

Dereceye Girenler Ödüllendirildi

Bir gün süresince yapılan mücadeleler sonucunda başarılı olan öğrencilere, ödülleri bir tören ile takdim edildi. Törene; Siverek Kaymakamı Salih Sak, Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, Cumhuriyet Başsavcısı Seçkin Şahan, 107. Topçu Alayı Komutanı Hüseyin Burma, İlçe Jandarma Komutanı Orçun Binay başta olmak üzere öğretmenler, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Siverek Akıl ve Zeka Oyunları Koordinatörü Mehmet Salih Yıldız, etkinlik ile ilgili olarak, “Cumhuriyetimizin 102. yılı nedeniyle bu yıl ikinci kez bu turnuvayı düzenliyoruz. Amacımız, öğrencilerimizin milli ve manevi değerlerle birlikte, zekâ, strateji ve analitik düşünme yeteneklerini geliştirmek. Bu yıl 9 okuldan 40 öğrencimiz iştirak etti ve 5 kategoride birincilerimizi belirledik,” şeklinde açıklama yaptı.

Öğrencinin Başarısı ve Mutluluğu

Reversi kategorisinde tüm rakiplerini geride bırakıp birincilik elde eden Prof. Dr. Abdulkadir Karahan Fen Lisesi öğrencisi Yağmur Güven, “Kazandığım için çok memnunum. Öncelikle, bana destek olan anne ve babama teşekkür ediyorum. Kendimle gurur duyuyorum,” ifadelerini kullandı.

Turnuva sonunda başarılı olan öğrencilere madalya ve başarı belgeleri verildi.