Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Endonezya’da KM Barcelona 5 Yolcu Gemisinde Yangın: 3 Kayıp, 150 Yolcu Kurtarıldı

    Endonezya’nın Manado açıklarında KM Barcelona 5 yolcu gemisinde çıkan yangında 3 kişi hayatını kaybetti, 150 kişi kurtarıldı. AFAD lideri Dani Repi ve arama-kurtarma yetkilisi Veri Ariyanto, yangının sebebi için inceleme başlatıldığını duyurdu.

    Endonezya'nın Manado açıklarında KM Barcelona 5 yolcu gemisinde çıkan yangında

    Manado’da Yolcu Gemisinde Yangın

    Endonezya’nın Manado şehri açıklarında yaklaşık 280 yolcu ile seyreden KM Barcelona 5 gemisinde çıkan yangında 3 kişi hayatını kaybetti.

    Acil Müdahale Ekiplerinin Çalışmaları

    Endonezya’da KM Barcelona 5 adlı yolcu gemisinde seyir halindeyken yangın çıktı. Bölgedeki Afet Yönetimi ve Zarar Azaltma Ajansı’nın acil müdahale ekibi lideri Dani Repi, ülkenin kuzeyindeki Kuzey Sulawesi bölgesinde bulunan Manado şehrinin yakınlarında seyreden KM Barcelona 5 gemisinden yerel saatle 13.00 sıralarında dumanlar yükseldiğinin fark edildiğini söyledi.

    Yangında Kaybolan Hayatlar ve Kurtarma Operasyonu

    Arama-Kurtarma Ofisi yetkilisi Veri Ariyanto ise, “Yaklaşık 280 yolcunun bulunduğu geminin karıştığı kazada 3 yolcu hayatını kaybetti, 150 yolcu ise kurtarma ekipleri ve balıkçı teknelerinin ortak uğraşları sonucunda güvenli bir şekilde kurtarıldı” dedi.

    Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor

    Arianto, ayrıca 2 kurtarma gemisinin ve şişme botların yanı sıra bölgedeki diğer teknelerin de kurtarmalarda görev aldığını, kurtarma çalışmaların hala sürdüğünü ve yangının sebebine ilişkin incelemelerin başlatılacağını aktardı. Çevredekiler tarafından kaydedilen görüntülerde, yolcuların yangından kaçmak için suya atladıkları görüldü.

    Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı