Çankaya’da Yaya Geçidinde Kadına Saldırı: Sürücü Hakkında İddianame
Ankara’nın Çankaya bölgesinde, bir yaya geçidinde meydana gelen olayda, bir kadın sürücü tarafından darbedildi. İlgili olayla ilgili olarak hazırlanan iddianamede, sürücüye “kasten yaralama” ve “hakaret” suçlarından toplam 8 yıl 4 aya kadar hapis cezası talep edildi.
Olay, 9 Eylül tarihinde, Çankaya ilçesi Strazburg Caddesi’ndeki Sezenler Sokak’ta gerçekleşti. S.Ç. adlı kadın, yeşil ışığın yanmasıyla beraber yaya geçidinden yolun karşısına geçmek istedi. Bu sırada, Atanur Aşatır isimli sürücü, yaya geçişine saygı göstermeyerek hızla aracını sürmeye devam etti. S.Ç., trafik kurallarına aykırı davranışına tepki gösterince, Aşatır hakaretler savurarak araçtan indi ve S.Ç.’ye fiziksel saldırıda bulundu. Ağır şekilde yaralanan S.Ç., hastaneye kaldırıldı ve burada omzunda kırık olduğu belirlendi. Olayın ardından, güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınan Aşatır, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, saldırganın trafik lambasının ve yaya geçidinin olduğu bir alanda kuralları ihlal ederek araç kullanmaya devam ettiği vurgulandı. Tepki gösteren S.Ç.’ye hakaret ederek kasten yaralama suçunu işlediği belirtilen Aşatır için 8 yıl 4 aya kadar hapis cezası isteniyor. Olayın detaylarıyla ilgili olarak, iddianamede yer alan ifadeler dikkat çekti.
Yaya geçidi güvenliği, dikkatsiz sürücülerin neden olduğu riskler ve yaşanan bu tür olayların önlenmesi gerektiği bir kez daha gündeme geldi.

