Küçük Yaşta Büyük Vicdan: Ömer ve Selim Parlak’ın Örnek Davranışı
Konya’nın Akşehir ilçesinde, henüz çok genç olmalarına rağmen etkileyici bir vicdan örneği sergileyen kardeşler Ömer ve Selim Parlak, biriktirdikleri harçlıklarını Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla Filistinli kardeşlerine bağışladı.
Bu minik yürekler, mazlum coğrafyalardaki acılara karşı duyarsız kalmayarak, topluma örnek bir davranış sergiledi. Akşehir İlçe Müftüsü Ahmet Müjdeci, Parlak kardeşleri müftülük makamında ağırlayarak bu anlamlı katkılarından dolayı tebrik etti. Müftü Müjdeci, “Bu çocuklar, merhametin, paylaşmanın ve ümmet bilincinin ne denli erken yaşta filizlenebileceğini bizlere hatırlatıyor. Allah, yüreklerindeki bu iyiliği sürekli kılmayı nasip etsin” şeklinde konuştu.
Barış İçin Umut Taşıyan Mesaj
Müftülükten yapılan resmi açıklamada ise, “Tüm çocukların, savaşlar olmadan, insan gibi yaşayabilecekleri bir dünya dileğiyle Ömer ve Selim Parlak kardeşleri yürekten kutluyoruz” ifadeleri yer aldı. Bu davranış, toplumsal duyarlılığın, öncelikle çocuklar arasında nasıl yeşerebileceğinin güzel bir örneği olarak kaydedildi.
AMASRA BELEDİYE BAŞKANI RECAİ ÇAKIR


