Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Almanya’da Kuş Gribi Salgını Nedeniyle İtilaf Edilen Kümes Hayvanı Sayısı 500 Bini Aştı

Almanya’da Friedrich Loeffler Enstitüsü, kuş gribi salgını nedeniyle 500 binden fazla kümes hayvanının itlaf edildiğini açıkladı. Salgın, Brandenburg’dan başlayarak diğer eyaletlere yayıldı ve vaka sayısının artması bekleniyor.

Bu haberin fotoğrafı yok

**Almanya’da Kuş Gribi Salgını: İtlaf Edilen Kümes Hayvanı Sayısı 500 Bini Aştı**

Almanya, kuş gribi salgınının etkisi altında kalmaya devam ediyor. Friedrich Loeffler Enstitüsü tarafından yapılan son açıklamalara göre, H5N1 virüsüne bağlı olarak ortaya çıkan salgın nedeniyle, ülkede itlaf edilen kümes hayvanı sayısı 500 bini geçmeyi başardı.

**Kuş Gribi Vaka Dağılımı**

Salgın, ilk olarak Brandenburg eyaletinde görüldü ve hızla diğer eyaletlere yayıldı. FLI’nin verilerine göre, Almanya’nın 30’dan fazla çiftliğinde tavuk, ördek, kaz ve hindi gibi hayvanlar itlaf edildi. Salgının etkili olduğu bölgeler arasında Mecklenburg-Vorpommern, Brandenburg, Aşağı Saksonya, Bavyera, Thüringen, Kuzey Ren-Vestfalya ve Baden-Württemberg eyaletleri bulunuyor.

**Son Durum ve Beklentiler**

Aşağı Saksonya’da 8, Mecklenburg-Vorpommern’de 6, Brandenburg’da 5, Thüringen’de 4, Kuzey Ren-Vestfalya’da 2 ve Baden-Württemberg ile Bavyera’da birer çiftlikte kuş gribi vakaları tespit edildi. Ayrıca, ülke genelindeki yabani kuşlar üzerinde yapılan incelemelerde 73 yeni kuş gribi vakasına rastlandığı bildirildi. FLI, önümüzdeki günlerde vaka sayılarında artış olabileceğini duyurdu.