Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bursa’da Esnafın Zeytin Kavgasından İlham Alarak Yaratılan ‘Osmanlı Karışımı’ Zeytin, Farklı Lezzetlerle Dikkat Çekiyor

Bursa’da bir esnaf, şahit olduğu zeytin kavgalarından ilham alarak “Osmanlı karışımı” adını verdiği karışık zeytin üretmeye başladı. 40 çeşit zeytin sunan bu ürün, hem lezzetiyle hem de renkleriyle dikkat çekiyor. Kilosu 160 liradan satılan zeytinler, talep görüyor.

Bursa'da bir esnaf, şahit olduğu zeytin kavgalarından ilham alarak "Osmanlı

Bursa’da Esnafın Yaratıcı Zeytin Çözümü

Bursa’da bir esnaf, tanıklık ettiği ilginç bir olay sonucunda “Osmanlı karışımı” adını verdiği benzersiz bir zeytin karışımı satışına başladı.

Renklilik ve Çeşitlilik

Bursa Hanlar Bölgesi’nde meyve ve sebzelerin satıldığı alanda dikkat çeken bu karışık zeytin, görülmeye değer renk çeşitliliğiyle tüketicilerin ilgisini çekiyor. Pembe, mor, siyah, kırmızı, biberli, ızgara, kırma ve çizik gibi zeytin çeşitlerinin mevcut olduğu “Osmanlı karışımı”, damak zevkine hitap eden seçenekler sunarak zeytin seçimindeki tartışmalara son veriyor.

Bir Kavga ve Yarattığı İlham

Çarşı esnafı, tezgahına gelen bir çift arasında “siyah” ve “yeşil” zeytin üzerine yaşanan tartışmaya tanıklık ettiğini belirtti. Olayı anlatan esnaf, “Birisi yeşil, diğeri siyah almakta ısrar ediyordu. Bende onlara ‘karışık’ vererek birkaç çeşidi bir araya getirdim,” dedi.

Osmanlı Teması ve Kilo Fiyatı

Oluşan bu zeytin tartışmasından esinlenerek “Osmanlı karışımı” yaratma kararı alan esnaf, Bursa’nın Osmanlı tarihine atıfta bulunarak bu ismi seçtiğini açıkladı. “Karşımdaki çerezci de Osmanlı karışımı yapmıştı, biz de bulunduğumuz yer itibarıyla bu ismi uygun bulduk,” diyerek, kimsenin kavga etmemesi adına böyle bir zeytin karışımı oluşturduğunu ifade etti.

Ayrıca esnaf, ızgara zeytinden mor ve pembe renklisine, siyahından kırma ve biberlisini içeren toplamda 40 çeşit zeytinin bulunduğu karışımın kilosunun 160 liradan satışa sunulduğunu belirterek, bu yeni ürünün oldukça ilgi gördüğünü ve meraklı kalabalığın dikkatini çektiğini duyurdu.