Kongreye Ev Sahipliği Yapan Ege Üniversitesi’nde Uluslararası Toplantı
Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi, Uluslararası Sağlık Bilimleri ve Acil Sağlık Hizmetleri Kongresi’ne ev sahipliği yaptı. Azerbaycan Cumhuriyeti Milletvekili Dr. Naqif Hamzayev ve yanındaki heyet, bu önemli kongrede ağırlandı.
Önemli Görüşmeler ve İşbirlikleri
Ziyaret esnasında, Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan ve Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Dönmez tarafından konuklar samimi bir şekilde karşılandı. Toplantıda, iki ülke arasında sağlık, eğitim ve araştırma alanındaki potansiyel ortak projeler ve akademik işbirlikleri üzerinde duruldu.
Kongre Katılımcıları ve Bilimsel Temaslar
Osman Nuri Kundakçı’nın liderlik ettiği ATT-DER Genel Başkanı ile birlikte kongreye, BZT Turan Akademisi Genel Başkanı Doç. Dr. Farahila Shukurova, Türkiye Temsilcisi ve Kongre Genel Sekreteri Dr. Baha Ahmet Yılmaz ve Azerbaycan Türkiye Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliği Temsilcisi Cavid Aliyev gibi önemli isimler de katıldı. Taraflar, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki bilimsel dayanışmayı güçlendirecek yeni fırsatlar üzerine bilgi alışverişinde bulundular.
Kongre Sonrası Değerlendirme ve Gelecek Planları
Kundakçı kongrenin ardından yaptığı açıklamada, “Bilimsel bilgi paylaşımının yanı sıra uluslararası dostluk ve mesleki dayanışma köprüleri inşa ettik. Katkıda bulunan tüm akademisyenlere ve destekçilere en içten teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu. Ayrıca, bir sonraki kongreye yönelik hazırlıkların başladığını da belirten Kundakçı, uluslararası işbirliklerinin artarak devam edeceğine dikkat çekti.
Ödül Törenleri ve Bilimsel Atmosfer
Kongre süresince gerçekleştirilen oturumlar, kurslar ve ödül törenleri, acil sağlık alanında güçlü bir vizyon oluşturdu. 28 farklı ülkeden gelen katılımlarla, panellerde toplam 230, kurslarda ise 76 olmak üzere, genel olarak 314 sözlü bildiri sunuldu. Bilimsel oturumlar üç gün boyunca yoğun bir tempoda devam etti.
Ege Üniversitesi’nin sağladığı bu platform, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki bilimsel etkileşimin yanı sıra, iki ülke arasındaki dostluk köprüsünün güçlenmesine katkıda bulundu.
ASKON25: EGE ÜNİVERSİTESİ’NDE ULUSLARARASI BİLİMSEL DAYANIŞMA VE DOSTLUK KÖPRÜSÜ KURULDU


