Umurlu Bölge Yatılı Hafızlık Kur’an Kursu’nda İcazet Töreni
Aydın İl Müftülüğü’nün organizasyonuyla, Efeler İlçe Müftülüğü’ne bağlı Umurlu Bölge Yatılı Hafızlık Kur’an Kursu’nda hafızlık eğitimini tamamlayan 26 öğrenciye icazet belgesi takdim edildi.
Törende, Yavuz Sultan Selim Camii’nde düzenlenen etkinlik, Kur’an-ı Kerim’in okunmasıyla başladı. Efeler İlçe Müftüsü Ramazan Coşkun, burada yaptığı açılış konuşmasında, “Umurlu Kur’an Kursu 36 yıldır hafızlar yetiştiriyor. Bu güzel geleneği sürdürebildiğimiz için mutluyuz” şeklinde ifadelerde bulundu.
İl Müftüsü Hasan Güneş, konuşmasında Kur’an ile yetişen gençlerin geleceğimizin teminatı olduğunu vurgulayarak, “Bu gençler bizlerin yarınıdır. Kur’an’a hizmet eden herkes bizim için değerlidir. Rabbim her aileye bir hafız nasip etsin. Hafızlarımızın yetişmesinde emeği geçen ailelere, hocalarımıza ve destek olan herkese içten teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Hafız Osman Şahin ise, Kur’an’ın hem aklı hem de kalbi etkileyen bir kelam olduğunu belirterek, “Yüce kitabımızı okumak, anlamak ve yaşamak en büyük ibadetlerdendir. Yunus Emre’nin de dediği gibi, ‘Kur’an bilmeyen, sanki dünyaya gelmemiştir.’ Günümüzün imkanlarından faydalanarak herkesin Kur’an’ı öğrenmesi gerekmektedir” sözlerini kullandı.
Şahin, ayrıca hafızlık yolculuğunda yer alan herkesi tebrik ederek, emeği geçenlere teşekkür etti.
Program, seçkin hafızların Kur’an tilavetiyle devam etti ve Muğla İl Müftüsü Dr. Rüstem Can’ın yaptığı dua ile sona erdi. Hafızlık belgelerinin takdim edildiği törene; Aydın Valisi Yakup Canbolat, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Hafız Osman Şahin, İl Müftüsü Hasan Güneş, Muğla İl Müftüsü Dr. Rüstem Can ile diğer protokol üyeleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

