Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Sazlı Kavşağı’nın Kapatılması Trafiği İyileştirmedi, Aksine Sorunları Artırdı

    Söke Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Refik Karataş, Sazlı Kavşağı’nın kapatılmasının trafiği daha da artırdığını belirtti. Uygulamanın bölge halkını olumsuz etkilediğini, alternatif yolların güvenlik riski oluşturduğunu ifade etti. Karataş, yetkilileri çözüm bulmaya davet etti.

    Söke Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Refik Karataş, Sazlı Kavşağı'nın

    Sazlı Kavşağı’nın Kapatılması Sonrası Artan Trafik Sorunları

    Türkiye’nin en yoğun turizm yollarından biri olan Söke-Milas karayolu üzerinde Sazlı Kavşağı’nın beton bloklarla kapatılmasını değerlendiren Söke Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Refik Karataş, bulunan çözümün işe yaramadığını, trafiğin daha da çekilmez hale geldiğini ifade etti.

    Karataş’tan Sert Eleştiriler

    Söke Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Refik Karataş, Argavlı’dan Bağarası Kavşağı’na kadar olan karayolunda yaşanan trafik yoğunluğuna karşı alınan “Sazlı Kavşağı’nın kapatılması” uygulamasının işe yaramadığını söyledi. Karataş, uygulamanın bölge halkını mağdur ettiğini ve daha büyük sorunlara yol açtığını belirtti.

    Mahalle Sakinlerinin Tepkisi

    Karayolları tarafından beton bariyerlerle kapatılan kavşak, özellikle Sazlı Mahallesi sakinlerinin tepkisine neden olmuştu. Alternatif yolları kullanmak zorunda kalan tatilcilerin ova yolları ve mahalle içlerine yönelmesi, hem trafik yoğunluğunu artırdı hem de güvenlik riski oluşturdu.

    Açıklamalar ve Çağrı

    Sosyal medya hesabından açıklama yapan Karataş, “Demek ki Sazlı Mahallesi’nin giriş ve çıkışlarının kapatılması bir işe yaramadı. Sadece Sazlı halkına işkence oldu. Cumartesi ve Pazar günü garajdan çıkış yapmak isteyen araçlar 1.5-2 saat boyunca içeride mahsur kaldı. Yol, doğudan Argavlı çıkışına kadar tamamen kapandı. Allah korusun, böyle bir anda yangın çıkarsa ne itfaiye ne ambulans ulaşabilir. Yetkililer en kısa sürede çözüm bulmalıdır” ifadelerini kullandı.

    Vatandaşların Mağduriyeti Giderek Artıyor

    Karataş’ın bu açıklaması, özellikle hafta sonları yaşanan yoğunluk nedeniyle mağduriyet yaşayan vatandaşların da tepkisini yansıttı. Karataş, söz konusu uygulamanın yeniden gözden geçirilmesi çağrısında bulundu.

    Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı