Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türk ve Yunan Heyetleri İzmir’de Güven Artırıcı Önlemler Toplantısını Gerçekleştirdi

Türk ve Yunan heyetleri, 23 Ekim 2025’te İzmir’de Güven Artırıcı Önlemler toplantısı düzenledi. Üst düzey askerler ve yetkililerin katıldığı toplantıda, 2026 uygulama planı değerlendirildi. Gelecek toplantı Yunanistan’da yapılacak.

Türk ve Yunan heyetleri, 23 Ekim 2025'te İzmir'de Güven Artırıcı

İzmir’de Türk ve Yunan Heyetleri Arasında GAÖ Toplantısı Düzenlendi

Türk ve Yunan delegasyonları, Güven Artırıcı Önlemler (GAÖ) konulu toplantılarını İzmir’de gerçekleştirdi. Millî Savunma Bakanlığı’nın ev sahipliğinde yapılan bu yeni tur, 23 Ekim 2025 tarihinde yapıldı.

Toplantıya Yüksek Düzeyde Katılım

Her iki heyet, büyükelçiler, üst düzey askerler ve sivil yetkililerden oluşarak güçlü bir temsil sağladı. Yapılan toplantıda, 2025 yılı itibarıyla daha önce belirlenen Güven Artırıcı Önlemler gözden geçirildi ve 2026 yılı için bir uygulama planı üzerinde duruldu. Toplantı sırasında ortaya çıkan olumlu atmosfer, gelecekteki iş birliğinin potansiyelini artırma yönünde önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Bir Sonraki Toplantı Yunanistan’da!

Ayrıca, iki taraf arasında yapılan anlaşma gereğince bir sonraki toplantının Yunanistan’da gerçekleştirileceği bilgisi paylaşıldı. Bu durum, Türk ve Yunan ilişkilerindeki iş birliği ve diyalog sürecinin devam edeceğine işaret ediyor.