Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Amasya Sıkma Tarhanası’nın Sezonu Başladı: Kış Aylarının Vazgeçilmezi Tarhana Çorbası Yine Gözde

Amasya’da, coğrafi işaretli ‘Amasya sıkma tarhanası’nın sezonu başladı. Fatma Hatipoğlu, Keloğlan filmlerinde de yer alan tarhananın, doğal malzemelerle yapıldığını belirtti. Metin Kantarcı ise tarhananın kış aylarının vazgeçilmezi olduğunu ifade etti.

Bu haberin fotoğrafı yok

Amasya’nın Tescilli Tarhana Çorbası Sezonu Başladı

Türk mutfağının en köklü lezzetlerinden biri olan tarhana çorbası, Keloğlan filmleri gibi pek çok kültürel esere ilham kaynağı olmaya devam ediyor. Bu yıl Amasya’nın tescilli ‘sıkma tarhanası’ sezonu kapılarını açmış durumda.

Yaz aylarının sıcak günlerinde güneşte kurutulan yoğurt, buğday unu, kırık yarma ve yumurta karışımından elde edilen tarhana, soğuk kış günlerinde besin değeri yüksek bir çorba olarak özellikle çocuklara büyük fayda sağlıyor.

Ev Yapımı Tarhana Geleneği Sürüyor

Orta Asya kökenli olan tarhananın tarifini aile büyüklerinden aktararak evde yapmaya devam ettiklerini ifade eden Fatma Hatipoğlu, “Amasya’mızın coğrafi işaretli sıkma tarhanasını üretmeye başladık. Bu tarhanaya Keloğlan tarhanası diyoruz, çünkü film ve hikayelerine konu oldu. Fast food yerine doğal ürünlerle yapılmış Keloğlan tarhanasını tercih ediyoruz” şeklinde görüş belirtti.

Bunun yanı sıra, uzun yıllardır bakliyat satışında tecrübe sahibi olan Metin Kantarcı ise, “Tarhana her hastalığa şifa gibidir. Sıcak bir biçimde tüketilir, kış aylarında en çok tercih edilen lezzetlerden biridir. Nohutlu ve naneli tarhana çorbasını özellikle severiz” diyerek tarhananın önemine değindi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı