Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Araban’da Hava Sıcaklıkları 46 Dereceyi Buldu, Vatandaşlar Sıcaklardan Kaçış Yolu Olarak Suya Giriyor

Gaziantep’in Araban ilçesinde sıcaklık 44-46 dereceyi bulunca, vatandaşlar serinlemek için Sıtma Pınar Çayı ve Ak Pınar Su Gözünde yüzmeyi tercih ediyor. Aileler, bu alanlarda dinlenerek yaz günlerinin tadını çıkarıyor.

Gaziantep'in Araban ilçesinde sıcaklık 44-46 dereceyi bulunca, vatandaşlar serinlemek için

Gaziantep’te Aşırı Sıcaklar Vatandaşları Su Kenarına İtiyor

Gaziantep’in Araban ilçesinde hava sıcaklıkları 44 ile 46 derece arasında değişiyor. Bu durumdan olumsuz etkilenen yerel halk, serinlemek için Sıtma Pınar Çayı ve Ak Pınar Su Gözünü tercih ediyor.

Serinleme Yöntemleri

Gündüzleri sıcaklığın bu kadar yüksek olduğu Araban’da yaşayanlar, aileleriyle birlikte temiz ve serin suya girmeyi seçiyor. Vatandaşlar, özellikle aşırı sıcakların etkisiyle bunaldıklarını dile getirerek, “Sıcaktan kaçış yollarımızdan biri Sıtma Pınar Çayı ve Ak Pınar Su Gözünün berrak suyuna dalmak. Ağaçların gölgesinde dinlenerek hafta sonlarımızı bu alanlarda geçiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Sıcak havalar, bölge halkının yaz keyfini olumsuz etkilerken, serin su kenarları ise günün bunaltıcı sıcaklıklarında bir nefes alma fırsatı sunuyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı