Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eskişehir’de YeşilayFest Etkinliği ile Bağımlılıkla Mücadeleye Dikkat Çekildi

Eskişehir’de düzenlenen YeşilayFest etkinliği, bağımlılıklarla mücadelede toplum bilincini artırmayı hedefliyor. Vali Hüseyin Aksoy, bu mücadelenin herkesin sorumluluğu olduğunu belirtirken, Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce gençleri bağımlılıklardan uzak durmaya çağırdı. Yeşilay Genel Başkanı Doç. Dr. Mehmet Dinç, etkinliğin bağımlılık algısını yıkmayı amaçladığını vurguladı.

Eskişehir’de düzenlenen YeşilayFest etkinliği, bağımlılıklarla mücadelede toplum bilincini artırmayı hedefliyor.

Eskişehir’de Bağımlılık Önleme Amaçlı YeşilayFest Etkinliği Düzenlendi

Eskişehir’de Yeşilay ve Anadolu Üniversitesi Bağımlılık Önleme Çalışmaları Birimi tarafından “YeşilayFest” etkinliği gerçekleştirildi.

Valilikten Önemli Mesajlar

Etkinliğin yapıldığı Devlet Konservatuvarı Koral Çalgan Salonu’nda, Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, bağımlılıkla mücadelede bireylerin topyekûn aynı sorumluluğu taşıdığını ifade ederek, “Bu mücadele sadece belirli bir kuruma ya da sivil toplum kuruluşuna devredilemez. Hepimizin bu konuda üzerine düşen görevleri var. Devletimiz Ankara’da Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu ve illerde de yerel kurullar aracılığıyla önemli adımlar atıyor. Eskişehir Valiliği olarak, kadınlar ve gençler için farkındalık projeleri yürütüyoruz. Örneğin, ‘Kadın Sağlığı Eğitimi Projesi’ ile 345 bin kadına ulaşmayı başardık. Sokakta çalışan çocuklar için sosyal incelemeler yaparak, onları eğitime kazandırmaya çabalıyoruz. Ayrıca, sigara satışlarının denetimleri konusunda da hassas davranıyoruz. Teknoloji ve kumar bağımlılığı konularında da mücadelemizi sürdürüyoruz. AMATEM merkezimizin açılmasıyla birlikte tedavi aşamasında da güçlendik. Hep birlikte verdiğimiz bu savaşta başarılı olacağımıza inanıyorum. Bu sürece herkesin destek olması gerekiyor” dedi.

Gençlere Özel Mesajlar

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, bağımlılıkların gençler için ciddi bir tehdit oluşturduğunu belirterek, “Sevgili gençler, bağımsız bir yaşam, bu bağımlılıklardan uzak durmanız ile mümkün olacaktır. Hayatınız zorlu geçiyor, bunu biliyoruz. Aileden uzak, farklı şehirlerde yaşarken dikkatli olmalısınız. Arkadaş çevrenizi özenle seçin, boş zamanlarınızı sanat, kültür ve bilimle değerlendirin. Belediye olarak bu festival gibi etkinliklerle yanınızdayız. Sizlerle beraber olmak bizim için değerli. Bağımsız ve aydınlık bir gelecek için mücadele edelim” ifadelerini kullandı.

Yeşilay Festivali’nin Anlamı

Yeşilay Genel Başkanı Doç. Dr. Mehmet Dinç, İstanbul’da kurulan Yeşilay’ın bugün 65 ülkeye örnek olduğunu aktararak, “Bağımlılığın artışı ve bunun getirdiği sosyal problemler ciddiyetle ele alınması gereken bir konudur. Araştırmalar gösteriyor ki, arkadaş çevresi en büyük risk faktörü olmuştur. Sosyalleşmek sınırlı hayal gücüne sahip olan bağımlılık sektörü ile anlaşılamaz. YeşilayFest, bu algıyı kırmak anlamında önemli bir adımdır. Gençlerimizin boş zamanlarını dışarıda geçirebilecek alanlar bulması, etkinliğin en önemli hedeflerinden biridir” şeklinde konuştu.

Sağlıklı Bireyler Yetiştirmek Önceliğimiz

Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serpil Koçdar, üniversitenin öğrencilerinin sosyal ve kişisel gelişimlerine önem verdiğini belirtti. Koçdar, “YeşilayFest, Türkiye Yeşilay Cemiyeti iş birliğiyle düzenlendi ve sosyal sorumluluk anlayışımızın bir örneğidir. Sağlıklı nesillerin yetişmesini hedefliyoruz. Gençlerimizin bağımlılıklardan uzak, bilinçli ve dengeli bireyler olmaları bizim en büyük hedefimizdir” dedi.

Etkinlikteki Farkındalık Aktiviteleri

YeşilayFest 2025, Anadolu Üniversitesi’nin ev sahipliğinde bisiklet ve vosvos turuyla başlanıldı. Böylece Eczacılık Kapısı’ndan başlayan tur, Rektörlük Kavşağı’ndan devam ederek Park Anadolu’da son buldu. Farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen bilgilendirici sergiler, eğlenceli stantlar ve etkinlikler katılımcılara sunuldu. Günün sonunda etkinliğe katılanlara teşekkür eden bir hediye töreni düzenlendi.

Etkinlikte; Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Üzeyir Karakülah, Eskişehir İl Emniyet Müdürü Tolga Yılmaz, Anadolu Üniversitesi Genel Sekreteri Ecevit Öksüz ve Kızılay Şube Başkanı Egemen Temizsoy’un da aralarında bulunduğu il protokolü hazır bulundu.