Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Özgür Özel: “Kıbrıs’ı Türkiye’nin Arka Bahçesi Olarak Görenlere İzin Vermeyeceğiz”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Kıbrıs’ı Türkiye’nin arka bahçesi olarak görmemek gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Ümit Dikbayır’ın CHP’ye katılımını duyururken, Kıbrıs seçimlerinde demokrasinin kazandığını belirtti ve dolaylı vergilerin adaletsizliğine dikkat çekti.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Kıbrıs'ı Türkiye'nin arka

CHP Lideri Özgür Özel’den Kıbrıs Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM’de gerçekleştirdiği grup toplantısında önemli değerlendirmelerde bulundu. Özellikle Kıbrıs konusunda net bir tavır sergileyen Özel, “Kıbrıs’ı Türkiye’nin arka bahçesi olarak gören kimse olmasın” ifadesini kullandı.

Özel, toplantıda İYİ Parti’den 2 yıl önce ihraç edilen Ümit Dikbayır’ın CHP’ye katılma kararını onurlandırdı ve ona rozet taktı. Özel, Dikbayır’ın Türkiye’nin iş dünyasında tanınmış bir isim olduğunu vurgulayarak, “Sakarya’nın bağımsız milletvekili olan Ümit Bey, artık Cumhuriyet Halk Partisi ailesinin bir parçası” şeklinde konuştu.

Uluslararası Temaslar ve Türkiye’nin Rolü

Cumhuriyet Halk Partisi’nin uluslararası temaslarının bazı çevreleri rahatsız ettiğini belirten Özgür Özel, “Bireyler, Türkiye’nin sadece mevcut iktidarın yönetimi altında olmadığını anlamalı” dedi. Avrupa ve dünya genelinde Türkiye’nin çağdaş medeniyetlere ulaşma hedefi doğrultusunda ilerlediğini ifade eden Özel, başka ülkelerdeki hükümetlerle kurulan bağlantılara dikkat çekti.

“Cumhuriyet Halk Partisi, demokrasiyi savunan bir yapıdır ve bunun herkes tarafından görülmesi gerekir” diyen Özel, Türkiye’nin geleceği için umut verici bir dönem yaşandığını belirtti.

Kıbrıs Seçimlerinde Demokrasinin Zaferi

Özel, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin lideri Tufan Erhürman’ın zaferini kutlayarak, “Kıbrıs’ta kazanan halk ve demokrasisidir” dedi. Oy kullanma oranının yüzde 65 olduğunu hatırlatan Özel, bu oranı önceki seçimlerle kıyaslayarak, Kıbrıs’taki demokratik sürecin sağlamlığını vurguladı.

Cumhur İttifakı’nın seçimlere müdahale etme girişimlerine dikkat çeken Özel, bunun yanlış olduğunu belirtti. “Bu tür müdahalelere karşı durmak, Kıbrıs halkının iradesine saygı göstermek gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

Vergi Adaletsizliğine Dikkat Çekti

Özel, dolaylı vergilerin yüksekliğine de değindi. “Ülkede en zengin ile en fakir bireylerin aynı oranda vergi verdiği bir sistem var. Bu dolaylı vergi, en vicdansız vergi” diyen Özel, bu durumun Türkiye’deki haksızlıkların en büyük göstergesi olduğunu belirtti.

Yüzde 63 olarak planlanan dolaylı verginin herkesin harcamalarından alındığını vurgulayan Özgür Özel, toplamdaki vergi oranının yüzde 88’e kadar çıktığını ifade ederek, bu durumun sosyal adalet anlayışını zedelediğini dile getirdi. “Gerçekten vergi ödemesi gereken kazananların verdiği vergi oranı sadece yüzde 12” diyerek, vergi sistemindeki adaletsizliğe dikkat çekti.