Türkiye’nin güneymost noktası olan Hatay’ın Yayladağı ilçesine komşu Suriye’nin Lazkiye bölgesinden yayılan orman yangını, mahalle sakinlerinin de katılımıyla havadan ve karadan yürütülen müdahalelerle kontrol altına alındı.
Yangın Süreci ve Müdahale
3 Temmuz’da Suriye’nin Lazkiye kenti, Türkmendağı bölgesinde başlayarak büyüyen orman yangınına, Türkiye’den de destek ekipleri sevk edilerek mücadele edilmişti. Günler süren yangın, geçtiğimiz gün akşam saatlerinde Hatay sınırlarına ulaşarak Yayladağı ilçesine sirayet etti. Hatay Valiliği koordinasyonunda; Orman Bölge Müdürlüğü, Hatay Büyükşehir Belediyesi, AFAD, destek iller ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarının personeli, yangına müdahale için seferber oldu.
12 Temmuz 2025 Cumartesi günü itibarıyla, yangın kontrol altına alınmış ve soğutma işlemlerine başlanmıştır. Buna ek olarak, Suriye’nin Lazkiye bölgesindeki yangının etkileri devam ediyor. Yangınla mücadele için havadan, 14 helikopter ve 7 uçağın yanı sıra toplam 215 araç ve 734 personelin yer aldığı bilgiler doğrulanmıştır.
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
ARŞİV FOTOĞRAF
ARŞİV FOTOĞRAF
ARŞİV FOTOĞRAF