Olimpos Güvenlik Toplantısı Antalya’da Gerçekleştirildi
Antalya’nın doğal ve tarihi güzellikleriyle ünlü olan Olimpos bölgesinde, sürdürülebilir turizmi desteklemek ve güvenliği artırmak amacıyla önemli bir güvenlik toplantısı yapıldı. Bu toplantı, Antalya Valisi Hulusi Şahin’in liderliğinde gerçekleştirildi.
Toplantının Ana Gündemi: Turizm Güvenliği ve Sürdürülebilirlik
Toplantıda, Olimpos’taki esnafın talepleri, emniyet ve asayiş hizmetlerinin yanı sıra Yangın güvenliği, özellikle orman yangınları gibi tehlikelere karşı alınan önlemler, gıda güvenliği ile kaçak ve sahte alkol konularındaki uygulamalar ele alındı. Turizmin sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla yürütülen projeler de değerlendirilerek, bölgenin güvenli turizm için ilave adımlar atmaktan geri durmayacağı vurgulandı.
Güvenlik Konusu Öncelikli
Toplantının açılışında bir konuşma yapan Vali Şahin, turizm güvenliğinin büyük bir önem taşıdığını ifade etti. “Güvenlik, kamu hizmetlerinin temel unsurudur; huzur her şeyin başıdır. Olimpos, Antalya’nın en değerli turizm merkezlerinden biridir. Misafirlerimizin kendilerini güvende hissetmeleri en büyük önceliğimiz. Bu nedenle gerekli önlemleri titizlikle hayata geçiriyoruz” dedi.
Yasanın Üstünde Durma Vurgusu
Vali Şahin, bölgede usulsüz faaliyetlerde bulunanlar için kesinlikle tolerans gösterilmeyeceğini belirtti. “Seyyar satıcılardan kaçak işletmelere kadar her türlü yasadışı faaliyete karşı kararlı bir duruş sergileyeceğiz. Belediyelerimiz, zabıta ve jandarma ile beraber çalışarak yasal olarak faaliyet gösteren esnaflarımıza haksız rekabet yaratanlara asla göz yummayacak,” diye ekledi. “Kurallar herkes için geçerlidir. Huzuru bozacak her türlü davranışa karşı devletimiz ve güvenlik güçlerimiz, gereken müdahaleyi yapacaktır.”
Toplantının açılışından sonra, katılımcılar arasında soru-cevap şeklinde interaktif bir tartışma gerçekleştirildi.
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı