Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BYD’nin Türkiye Yatırımı Üzerine OSD Başkanı Cengiz Eroldu’dan Eleştiri: “Manisa’da Hala Faaliyet Yok”

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Başkanı Cengiz Eroldu, BYD’nin Türkiye’deki yatırımı için bir yıl geçmesine rağmen Manisa’da hiç faaliyet olmadığını belirterek, şirketin açıklama yapması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Türkiye’nin Çin ile otomotiv sektöründeki dengesizliğe dikkat çekti.

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Başkanı Cengiz Eroldu, BYD'nin Türkiye'deki yatırımı

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Başkanı Cengiz Eroldu’dan dikkat çekici açıklamalar geldi.

BYD Yatırımı Üzerine Değerlendirmeler

Cengiz Eroldu, Çin merkezli otomotiv firması BYD’nin Türkiye’de yaptığı yatırımın üzerinden bir yıl geçmesine rağmen Manisa’da herhangi bir ilerleme kaydedilmediğini vurguladı. Eroldu, “BYD yatırımını açıkladı ama üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen halen Manisa’da faaliyete dair bir gelişme yok. Bu durumu kendilerinin açıklaması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Türkiye-Çin Otomotiv İlişkileri Üzerine Eleştiriler

Eroldu, Türkiye’nin Çin ile otomotiv alanındaki dengesiz ilişkilerine de dikkat çekti. “Çinli yatırımcıları sürece dahil etme çabası var ancak biz sürekli onlardan ithalat yapıyoruz; buna karşılık bizim bu ülkeye ihracatımız yok, dengeyi sağlamamız gerektiğine inanıyorum” diyerek, mevcut durumun sürdürülebilir olmadığını dile getirdi.

Eroldu, BYD yatırımının Türkiye ekonomisine olumlu katkılar sağlamasını ümit ettiğini de belirtti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı