İlk Adımlar Atıldı
PKK’nın fesih kararı almasının ardından bir grubun silah bırakma eylemi, Şanlıurfa halkında büyük bir sevinç uyandırdı. Yerel halk, bu süreci destekleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye teşekkürlerini sundu.
Yeni Hedefler Belirlendi
Terör örgütü PKK’nın lideri Abdullah Öcalan’ın İmralı’da yaptığı çağrının ardından, örgüt 5-7 Mayıs’ta gerçekleştirilen kongrede silah bırakma ve fesih kararı aldı. Bu çerçevede, PKK, 11 Temmuz’da Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Süleymaniye’de bir grup üyesinin silah bırakacağını duyurdu.
Yaşanan bu olumlu gelişme, toplumun farklı kesimlerinden büyük bir destekle karşılandı. Barış sürecinin sağladığı olumlu atmosfer sayesinde turizm, sanayi ve hizmet sektörlerinin ilerlemesi bekleniyor.
Vatandaşlar ise barış sürecini desteklediklerini dile getirerek, bu adımın atılmasını memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti. Ayrıca, katkı sunan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Lideri Bahçeli’ye teşekkür ettiklerini belirttiler.
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı