Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Koroner BT Anjiyo Uygulamaları Başladı

Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi, kalp hastalıklarının erken teşhisi için Koroner BT Anjiyo hizmetini başlattı. Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Raif Kılıç, bu yöntemle damarların durumu güvenli bir şekilde inceleniyor. Hasta Bedran Kılıç, artık tedavisini kendi şehrinde gerçekleştirebildiği için memnuniyeti ifade etti.

Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi, kalp hastalıklarının erken teşhisi için

Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Sanal Anjiyo Dönemi Başladı

Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi, kalp hastalıklarının erken teşhisinde önemli bir adım atarak Koroner BT Anjiyo (sanal anjiyo) çekimlerine başladı.

Gelişmiş bilgisayarlı tomografi teknolojisiyle damarların yapısının detaylı bir incelemesine olanak tanıyan sanal anjiyo uygulamaları, hastanedeki sağlık hizmetleri arasındaki yerini aldı. Kol damarına enjekte edilen kontrast madde ile gerçekleştirilen bu çekimlerde, damarların iç akışı ve yapısal durumu net bir şekilde gözlemleniyor. Böylece, tıkanıklıklar ve diğer bozuklukların erken teşhis edilmesi amaçlanıyor.

Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Raif Kılıç, sanal anjiyonun geleneksel anjiyolarla kıyaslandığında daha düşük risk taşıdığını belirtirken, “Sanal anjiyo, kalbi besleyen damarların durumunu gözlemlemek için kullanılan invazif olmayan bir görüntüleme yöntemidir. Bu metot, kol damarından verilen kontrast madde ile yapılır ve kalp damar tıkanıklığını tespit etmemizi sağlar. Sanal anjiyo, bilgisayarlı tomografi ile yapılan bir tetkik olup, normal anjiyo girişimsel bir teknik olduğu için daha fazla risk içermektedir. Bu nedenle, hastalar için öncelikle sanal anjiyoyu tercih ediyoruz. Eğer sanal anjiyoda lezyon tespit edersek, bunun üzerine konvansiyonel anjiyo öneriyoruz” şeklinde konuştu.

59 yaşındaki hasta Bedran Kılıç ise, önce başka bir yere yönlendirilmenin söz konusu olduğunu fakat cihazın Mardin’e gelmesiyle birlikte tedavisini kendi şehrinde gerçekleştirebildiğini ifade etti. Kılıç, “Anjiyo deneyimim oldukça iyiydi. Önceleri Ankara’ya gitmem gerektiği söylendi ama bunu yapmadım. Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bu cihazın bulunduğunu öğrendikten sonra başvurduk ve gerekli çekimler yapıldı. Sağlık Bakanlığı’na ve bu cihazın buraya gelmesine katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı