İnan’dan Kıbrıs ve Dış Politika Üzerine Sert Açıklamalar
AK Parti Genel Sekreteri Eyyüp Kadir İnan, Kıbrıs ile ilgili tartışmalara dair çarpıcı yorumlarda bulundu. Eyyüp Kadir İnan, “Kıbrıs denilince akla bağımsızlık değil, sahte diplomayla mezuniyet planları gelenlerin, bugün gayrimeşru bir genel başkanlık üzerinden bu millete nasıl bir yön çizebileceğini sorgulamak gerekiyor” şeklinde konuştu.
CHP’nin Tavrı Beklenmedikti
İnan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki (KKTC) cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) tutumunu eleştirerek, “Daha önce Patagonya’daki seçimlerden medet umanların, şimdi de Yavru Vatan’ın iradesini istismar etme çabası içinde olduğu görülüyor” değerlendirmesinde bulundu.
Kıbrıs’ın Geleceğine Karşı Manipülasyon Uyarısı
KKTC’deki seçim sonuçlarının Türkiye’ye karşı siyasi manipülasyonlara malzeme edilmemesi gerektiğini vurgulayan İnan, “Kıbrıs’ın geleceği ile oynamaya kalkanlar ve Türk milletinin dış politikadaki kararlılığını tartışanlar, daha önce Türk Silahlı Kuvvetleri’ni ‘satılmış’ olarak nitelendirenlerin devamıdır” dedi.
Türk Milletinin Yanında Duruş Vurgusu
İnan, dış politikada Türkiye’yi karalamak yerine milletin yanında durarak siyaset yapılması gerektiğini belirtti. “İsrail yanlısı olanların, darbe destekçisi Venezuela muhalefetine destek verenlerin, Gazze’de yaşanan acılara rağmen yanlış bir konumda durduklarının farkındayız” dedi. İnan, “İsrail destekçilerinin dış politikada söz söyleme hakları yoktur; birbirimizle kenetlenmiş durumdayız” açıklamasını yaptı.
Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin, geçmişte olduğu gibi bugün de birlik içinde olduğunu ifade eden İnan, “Bu birliği hedef alan tüm anlayışlara karşı dimdik duracağız” sözleriyle mesajını pekiştirdi.