Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, 2025 Ekim’inde “İslam Dünyası Nereye?” Temasıyla Uluslararası Forum Düzenleyecek

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, 22-24 Ekim 2025 tarihlerinde “Gaziantep Forum II”yi düzenleyecek. Rektör Prof. Dr. Şehmus Demir, forumun “İslam Dünyası Nereye? – Güçlü Bir Gelecek İçin Perspektif” temasıyla, önemli düşünürleri ve uzmanları bir araya getirerek, yapıcı diyalog ortamı oluşturmayı hedeflediğini belirtti.

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, 22-24 Ekim 2025 tarihlerinde

**Gaziantep’te Küresel Bir Buluşma: Gaziantep Forum II**

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ), 22-24 Ekim 2025 tarihleri arasında “İslam Dünyası Nereye?- Güçlü Bir Gelecek İçin Perspektif” temasıyla düzenlenecek olan “Gaziantep Forum II” etkinliğine ev sahipliği yapacak. Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek bu uluslararası forumda, dünyanın çeşitli bölgelerinden çok sayıda düşünür ve akademisyen, dinleyicilerle buluşacak.

Geleceği Tartışmak İçin Yapıcı Bir Ortam

Prof. Dr. Şehmus Demir, organizasyon hakkında yaptığı açıklamalarda, forumun amacıyla ilgili bilgi vererek, “Bu yılki etkinliğimizin ana teması ‘İslam Dünyası Nereye? – Güçlü bir geleceğe dair perspektif’ olarak belirlendi. Bu uluslararası forum, farklı ülkelerden gelen akademisyenleri ve sivil toplum temsillerini bir araya getirerek, geleceği şekillendirecek yapıcı bir diyalog oluşturmayı hedefliyor.” dedi.

Kapsayıcı Bir Fikir Platformu

GİBTÜ öncülüğünde düzenlenen forum, İslam dünyasının nabzını tutan bir platform olmayı amaçlıyor. Prof. Dr. Demir, forumun dönemin önemine dikkat çekerek, “İnsanoğlu tarihin kritik bir dönüm noktasında. Bugün toplumsal değerler ve medeniyetler test ediliyor. Filistin’de yaşanan trajedi, mevcut küresel sistemin ahlaki çöküşünün bir yansıması durumunda. Bu koşullar altında, İslam dünyası olarak yeni bir ses çıkarmamız şart. Gaziantep Forum, işte bu büyük arayışın merkezinde bulunmaktadır.” şeklinde görüş bildirdi.

Çözüm Üretmeye Yönelik Bir Etkinlik

Prof. Dr. Demir, forumun sadece sorunları gündeme getirmekle kalmayıp, çözüm yolları üretmeye odaklandığını vurguladı. “Herbir oturumda dile getirilen fikirler, daha önceki ezberleri bozmayı ve yeni yollar açmayı hedefliyor. Burada, sadece şikayetler değil, çözüm önerileri de tartışılacak. Gaziantep Forum, stratejik düşünceyi, ahlaki duruşu ve ortak bir geleceği inşa etmek amacıyla bir zemin sunuyor. Bu, adalet, merhamet, özgürlük ve ortak akla yapılan bir çağrıdır.” diyerek, herkesi bu uluslararası buluşmaya katılmaya davet etti.

Küresel bir krizin ortasında, yerelden global ölçekte duyulacak bu sesi birlikte inşa etmenin önemine dikkat çeken Prof. Dr. Demir, “Artık geleceği yalnızca tartışmak değil, birlikte oluşturmak zorundayız.” ifadelerini kullandı.