İçişleri Bakanı Yerlikaya’dan Önemli Açıklama
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kırmızı Bülten ile aranan üç şahsın, Almanya, Karadağ ve Kazakistan’dan Türkiye’ye iadelerinin sağlandığını duyurdu.
Bakan Yerlikaya, sosyal medya üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımda, bu Kabine döneminde Kırmızı Bülten ve Difizyon ile aranan toplam 500 suçlunun Türkiye’ye geri getirildiğini vurguladı. “Bugün, Kırmızı Bülten ile aradığımız R.R., T.B. ve Y.E.A. isimli şahısların Almanya, Karadağ ve Kazakistan’dan ülkemize iadelerini gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.
Başarılar ve Ortak Operasyonlar
Yerlikaya, gerçekleştirilen operasyonlar hakkında detaylı bilgi vererek, “Emniyet Genel Müdürlüğü Interpol-Europol Daire Başkanlığımız, Adalet Bakanlığı personeli, İstihbarat ve Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlıklarımız ile Asayiş Daire Başkanlığımızın işbirliği sayesinde, yurtdışına kaçan ve haklarında arama kararı bulunan kişilerin izini titizlikle takip ettik. İlgili ülkelerin güvenlik birimleri ile yapılan ortak operasyonlar sonucunda,” dedi.
Operasyonların detaylarına değinen Bakan Yerlikaya, şu bilgileri paylaştı:
– “Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapma veya Sağlama” suçundan aranan R.R. Almanya’da,
– “Birden Fazla Kişi Tarafından Birlikte Yağma” suçundan aranmakta olan T.B. Karadağ’da,
– “Kasten Öldürmeye Teşebbüs” suçundan aranan Y.E.A. ise Kazakistan’da yakalandı. Bu şahısların Türkiye’ye iadeleri sağlandı.
Milletin Güvenliği İçin Kararlılık
Bakan Yerlikaya, bu başarıda emeği geçen tüm birimleri tebrik ederken, “Hangi bültenle aranırsa aransın, nerede olursa olsun suç işleyenleri bir bir yakalayıp ülkemize geri getiriyoruz. Milletimizin huzuru ve güvenliği için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Bu açıklama, İçişleri Bakanlığı’nın suçlularla mücadelede kararlılığını bir kez daha gözler önüne serdi.