Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sivaslı Bıçak Ustasından Özel Tasarım ‘Yunus Modeli’ Bıçak: 35 Bin TL’den Satışta

Sivaslı bıçak ustası Emre Göçeri, özel koç boynuzlarından ürettiği “Yunus modeli” koleksiyonluk bıçakları 3 bin TL’den 35 bin TL’ye satışa sundu. Motiflerini tarihi dizilerden esinlenerek tasarlayan Göçeri, sınırlı sayıda üretim yaparak koleksiyoncuların ilgisini çekti.

Sivaslı bıçak ustası Emre Göçeri, özel koç boynuzlarından ürettiği "Yunus

Özel Tasarım Bıçak Üretimi

Sivas’ta bıçakçılık mesleğinin duayenlerinden Emre Göçeri, 10 bin koç boynuzu arasından titizlikle seçtiği özel serilerle bir bıçak yaratarak dikkatleri üzerine çekti. Tarihi motiflerden ilham alarak geliştirdiği ve “Yunus modeli” adını verdiği bıçak, 35 bin TL’den satışa sunuldu.

Usta Uygulamalar ve Seçilen Malzeme

Sivas’ta uzun yıllardır bıçak imalatı yapan Emre Göçeri, daha önce Türkiye’de örneği görülmemiş bir tasarım ortaya çıkardı. Yaklaşık 10 bin koç boynuzu içerisinden özenle seçtiği 5-6 yaşındaki hayvanların boynuzlarını kullanan Göçeri, sap kısmında yüzyılların izlerini taşıyan işlemelerle zamana meydan okuyor. Kütahya ve Balıkesir illerinden temin ettiği boynuzların doğal tonlarının estetik açıdan oldukça etkileyici olduğunu vurgulayan Göçeri, sınırlı sayıda ürettiği bu koleksiyonluk bıçakların fiyat aralığını 3 bin TL ile 35 bin TL arasında belirledi.

Emek Vererek Tasarladıkları

Bıçak imalatının zahmetli bir süreç olduğunu dile getiren Göçeri, “Kullandığımız koç boynuzu sayısına rağmen, özgün bir tasarım elde edebilmek için 8 ila 10 bin koç boynuzundan sadece 15-20 tanesini tercih ettik. Boynuzların alaca desenleri ve motifleri ön planda olmaya başladı” dedi. Sivas’ta daha önce yalnızca düz sarı ve siyah manda ile koç boynuzları kullanıldığını ifade eden Göçeri, yeni malzemeleri keşfetmelerinin ardından özel tasarımlı bıçaklar yapma kararı aldıklarını belirtti.

Tarihi Motiflerden Esinlenme

Göçeri, bıçaklarında kullandığı motiflerin bir dizi ile tanışmasıyla ortaya çıktığını ve bu işlemlerin dedelerinin kılıçlarında da yer aldığını belirtti. Nimble tasarımlar oluşturarak yılan motifini de kendi özelleştirmesi ile birleştirip patent başvurusu yaptıklarını aktaran Göçeri, bıçakların koleksiyon amaçlı alındığını söyledi. “Müşterilerimiz, bu bıçakları sadece kullanmak için değil, aynı zamanda koleksiyon oluşturmak için satın alıyor” dedi. Fakat, bu talep sonucu daha standart boynuzlarla yapılan bıçakların satışında zorluk yaşadıklarını da ekledi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı