Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kayseri’de İHA ve Eğitim Uçağı Parçalarının Üretimi Başlıyor

AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Okandan, Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı kapsamında Kayseri’de İHA ve eğitim uçağı parçalarının üretileceğini duyurdu. Program, bölgesel farkları azaltmayı ve sürdürülebilir istihdam oluşturarak sosyo-ekonomik kalkınmayı hedefliyor.

AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Okandan, Yerel Kalkınma Hamlesi

**Kayseri’de Yerel Kalkınma Hamlesi: İHA ve Eğitim Uçağı Parçaları Üretilecek**

AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Okandan, önemli bir gelişmeyi duyurdu. Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı üzerinden Kayseri’de insansız hava araçları (İHA) ve eğitim uçakları için iniş takımları ve çeşitli aksam parçalarının üretimi gerçekleştirilecek.

Hüseyin Okandan, “Hayırlı olsun Kayseri” diyerek açıklamalarını sürdürdü. Okandan, “81 ilimizi kapsayan ve bölgeler arasındaki gelişmişlik farklılıklarını azaltmayı amaçlayan Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı artık resmen faaliyete geçti. Bu devrim niteliğindeki gelişmenin mimarı, güçlü vizyonu ve liderliği ile Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Sürecin başarılı bir şekilde yürütülmesini sağlayan Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mehmet Fatih Kacır’a, değerli katkılarıyla destek veren Genel Başkan Vekilimiz Mustafa Elitaş’a ve tüm milletvekillerimize teşekkür ediyorum” şeklinde ifadelerde bulundu.

Yürütecekleri bu kapsamlı program sayesinde şehirlerin belirli alanlarda uzmanlaşması ve yeni, sürdürülebilir istihdam olanaklarının oluşması bekleniyor. Özellikle bölgesel farklılıkların ortadan kaldırılmasıyla sosyo-ekonomik kalkınmanın hız kazanacağı vurgulanarak, “Ülkemizin her köşesinde üretim, istihdam ve refahı artıracak bu büyük adım milletimize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Öte yandan program kapsamında, elektrikli ev aletleri ile ölçüm cihazlarında kullanılan yüksek katma değerli ürünlerin imalatına yönelik tesisler, enerji depolama sistemleri üretimi ile mobilya sektöründe ileri-geri bağlantılı yüksek katma değerli ürünlerin üretimi de Kayseri’de gerçekleştirileceği belirtildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı