## İlkokul Öğrencilerine Sağlıklı Gelecek İçin Eğitim
Zonguldak’ın Devrek ilçesinde, Eğerci Beldesi’nde eğitim gören ilkokul öğrencilerine yönelik “Sağlıklı Çocuk Sağlıklı Gelecek” adlı bir etkinlik düzenlendi. Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü’nün Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen programda, öğrencilere sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite, hijyen kuralları ve 112 Acil ile Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) konularında kapsamlı bilgiler verildi. Etkinlik sonunda öğrencilere “Sağlık Elçisi” rozetleri ve kartları dağıtıldı.
### Etkinlikte Sağlık Profesyonelleri Bir Araya Geldi
Bu anlamlı programa Zonguldak İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Özkan Gün, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Pınar Menderes Turhan, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Sevilen Köktürk, Başkan Yardımcısı Ümit Çavuş ve Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Aydın Şanlıoğlu gibi birçok sağlık uzmanı katıldı.
Eğerci’deki etkinlik alanında, “Aile Hekimliği İstasyonu, Ağız ve Diş Sağlığı İstasyonu, Sağlıklı Beslenme İstasyonu, Fiziksel Aktivite İstasyonu, Kişisel Hijyen İstasyonu, 112 Acil Sağlık Hizmetleri ve UMKE Tanıtım İstasyonu” gibi çeşitli alanlar kurularak katılımcılara sağlık konularında bilgi verildi.
### Sağlıklı Nesiller İçin İş Birliği
Zonguldak İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Özkan Gün, “Sağlıklı Çocuk Sağlıklı Gelecek” programının sadece bir proje olmadığını, Türkiye’nin sağlıklı nesillerle geleceğini şekillendirme amacını taşıdığını belirtti. Konuşmasında, “Bu program aracılığıyla öğrencilerin düzenli sağlık taramaları yapılacak. Ayrıca, okullarda bulaşıcı hastalıklara karşı koruyucu önlemler alarak, okulların ‘sağlıklı yaşam merkezlerine’ dönüşmesi hedeflenmektedir. Sağlıklı bir gelecek için hazırlanan materyal ve eğitim içeriklerinin tüm çocuklarımızı kapsaması en büyük amacımızdır,” dedi.
Son zamanda toplumda kötü beslenme, zararlı alışkanlıklar ve hareketsizlik gibi üç büyük riskin ortaya çıktığını vurgulayan Dr. Gün, bu sorunların üstesinden gelebilmek için sağlık hizmetlerinin yanı sıra toplumun her kesiminden bireylerin katkısının önemli olduğunu ifade etti.
- MARMARİS’İN YABAN DOMUZLARININ YENİ ADRESİ MEZARLIKLAR 
- MARMARİS’İN YABAN DOMUZLARININ YENİ ADRESİ MEZARLIKLAR 
- MARMARİS’İN YABAN DOMUZLARININ YENİ ADRESİ MEZARLIKLAR MUHTAR ALİ DEMİRTAŞ 
- MARMARİS’İN YABAN DOMUZLARININ YENİ ADRESİ MEZARLIKLAR 
- MARMARİS’İN YABAN DOMUZLARININ YENİ ADRESİ MEZARLIKLAR 
- MARMARİS’İN YABAN DOMUZLARININ YENİ ADRESİ MEZARLIKLAR 
- MÜSLÜMANLARA HAYATİ ÇAĞRI: “SÜNNET OLMADAN KUR’AN ANLAŞILMAZ” 



 
					
				






