Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kırşehir’de Kalaycı Hakkı Demirkalp, Belediyeye Karşı Mahkemeye Gitti: Ayrımcılık İddiası Gündemde

Kırşehir’de Hakkı Demirkalp, Zanaatkarlar Çarşısı’ndaki kalaycılığı bırakma talebine karşı çıktı. Belediye, Demirkalp’in alanını boşaltmasını istese de kıyasla diğer esnaflara dokunmaması ayrımcılık olarak değerlendiriliyor. Demirkalp, hukuki yola başvurdu ve destek talep ediyor.

Kırşehir'de Hakkı Demirkalp, Zanaatkarlar Çarşısı'ndaki kalaycılığı bırakma talebine karşı çıktı.

Kırşehir Zanaatkarlar Çarşısı’nda Kalaycı Hakkı Demirkalp’in İtirazı

KIRŞEHİR (İHA) – Kırşehir’in Zanaatkarlar Çarşısı’nda kalaycılık yapan Hakkı Demirkalp, Kırşehir Belediyesi ile hukuki bir sorun yaşamaya başladı. Belediye, Demirkalp’ten çarşıdaki dükkanını terk etmesini isterken, Demirkalp bu duruma tepki göstererek ayrımcılık yapıldığını savundu.

Belediyenin Tahliye Talebine Hukuki Yanıt

Hakkı Demirkalp, geleneksel kalaycılık mesleğini yaşatmaya çalışırken, belediyenin tahliye talebine karşı hukuki yola başvurmuş durumda. Demirkalp, Zanaatkarlar Çarşısı’nda faaliyet gösteren diğer esnafların dükkanlarına dokunulmadığını belirtirken, kendisine uygulanan farklı muameleye dikkat çekti.

Demirkalp, “Bu mesleği uzun yıllardır sürdürüyorum. Geleneklerimizi yaşatmak için çaba sarf ederken, belediye beni buradan çıkartmaya çalışıyor. Aynı çarşıda başka esnaflar var, onların dükkanlarına dokunulmuyor. Bu bir çifte standarttır. Kültür Bakanlığı’nın zanaatkarları desteklemesi ve çarşının bakanlık bünyesine geçmesi gerektiğini düşünüyorum. Yerel yönetim ise tam tersi bir tutum sergiliyor” şeklinde konuştu.

Belediyenin Tutumu Eleştiriliyor

Kırşehir Belediyesi ile daha önce başlatmış olduğu bir mahkeme sürecinden sonra benzer durumlarla karşılaştığını ifade eden Demirkalp, “Ben bu şehrin son geleneksel zanaatkarlarından biriyim. Kalaycılık mesleğimle ilgili mahkemelik olduktan sonra belediyenin bu durumu kullanarak bana yönelik ayrımcı bir tutum sergilediği kanısındayım. Kamuoyunun desteğini bekliyoruz. Bu tür işletmelerin belediyelere değil, kültür müdürlüklerine bağlı olmasını talep ediyoruz. Arabulicum, bana belediyenin kontratıma rağmen tek taraflı iptal gerçekleştireceğini bildirdi ve siyasi olarak buradan istemediğimizi öne sürdü. Şeffaf bir yönetim anlayışının eksik olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Zanaatkarların varlığı ile ön plana çıkan çarşıda, toptancılardan alınan ürünlerin satıldığı çeşitli işletmeler de bulunmakta.