Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sakarya Merkezli Dolandırıcılık Operasyonunda 17 Şüpheli Gözaltına Alındı, 13’ü Tutuklandı

Sakarya merkezli 8 ilde sahte borsa uygulamasıyla dolandırıcılık yapan 17 şüpheli, polisin operasyonuyla yakalandı. 13 şüpheli tutuklanırken, 4’ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Soruşturma Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütüldü.

Sakarya merkezli 8 ilde sahte borsa uygulamasıyla dolandırıcılık yapan 17

Operasyon Sonrası 17 Şüpheli Gözaltına Alındı

Sakarya merkezli gerçekleştirilen bir operasyon sonucunda, internet üzerinden sahte borsa uygulamalarıyla yüksek kazanç vaadiyle dolandırıcılık yaptığı tespit edilen 17 kişi yakalandı. Elde edilen bulgularla birlikte, şüphelilerden 13’ü tutuklanırken, 4’ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Siber Suçlarla Mücadele Ekiplerinin Başarılı Operasyonu

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde, Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen kapsamlı bir soruşturma sonucunda, sanal ortamda sahte borsa uygulamaları aracılığıyla vatandaşları dolandıran kişiler belirlendi. Gerçekleştirilen teknik ve fiziki takibin ardından, Sakarya’nın yanı sıra Yalova, Kırıkkale, Adana, Mersin, Düzce, İstanbul, Kayseri ve Niğde illerinde eş zamanlı operasyona geçildi.

Operasyon sırasında 17 şahıs gözaltına alındı ve bu kişilerin evlerinde yapılan aramalarda dolandırıcılıkla ilgili çok sayıda dijital materyal bulundu. Emniyet işlemleri tamamlanan şüpheliler, adliyeye sevk edildi. 17 şüpheliden 13’ü tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 4 kişinin adli kontrol tedbiriyle serbest bırakıldığı bildirildi.

Bu gelişme, internet üzerinden dolandırıcılık gibi suçların önlenmesi ve faillerinin yakalanması konusunda emniyet güçlerinin etkin çalışmalarını ortaya koydu.