Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Uzman Çavuş Kani Obi, Ordu’da Son Yolculuğuna Uğurlandı; 12 Askerin Şehit Olduğu Olayda Kaybettiğimiz Ordulu Kahramanımız Toprağa Verildi

Pençe-Kilit Harekatı’nda şehit düşen Uzman Çavuş Kani Obi (29), memleketi Ordu’nun Korgan ilçesinde düzenlenen cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı. Törende şehidin ailesi ve birçok resmi yetkili hazır bulundu. Obi, aile mezarlığına defnedildi.

Pençe-Kilit Harekatı'nda şehit düşen Uzman Çavuş Kani Obi (29), memleketi

Uzman Çavuş Kani Obi, Ordu’da Son Yolculuğuna Uğurlandı

Pençe-Kilit Harekatı kapsamında gerçekleştirilen arama tarama faaliyetlerinde metan gazına maruz kalan ve hayatını kaybeden 12 askerden biri olan Uzman Çavuş Kani Obi (29), memleketi Ordu’da son görevine uğurlandı.

Şehit Haberi Aileye Ulaştı

Bölgedeki 852 rakımlı tepede, terör örgütü mensupları tarafından kullanılan bir mağarada bir gün önceki gün meydana gelen olayda metan gazından etkilenen askerlerden biri de Ordulu Uzman Çavuş Kani Obi oldu. Şehidin acı haberi, ailesine Korgan ilçesindeki Çayırkent Mahallesi’nde iletildi.

Cenaze Töreni ve Defin Süreci

Fatma ve Server Obi’nin oğlu olan ve bekâr olduğu öğrenilen Kani Obi’nin cenazesi, Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı’nda yapılan törenin ardından askeri uçakla Ordu-Giresun Havalimanı’na getirildi. Şehidin naaşı, geçen gece Korgan Devlet Hastanesi’nde kaldırıldı.

Ericek Camisi’nde gerçekleştirilen cenaze töreninde şehidin yakınları gözyaşlarına boğuldu. Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Kani Obi’nin naaşı, Çayırkent Gazi Mahallesi Çorak mevkisindeki aile mezarlığına defnedildi.

Cenaze Törenine Yoğun Katılım

Cenaze merasimine Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak, Ordu Valisi Muammer Erol, Samsun Garnizon Komutanı Gazi Tümgeneral Davut Ala, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş, Ordu milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, birçok şehit yakını ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bu acı olay, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne mensup askerlerin fedakârlıklarının bir kez daha hatırlanmasına vesile oldu.