**Kahire’de Veri Merkezi Yangını: 4 Ölü, 22 Yaralı**
Mısır’ın başkenti Kahire’de bir telekomünikasyon şirketine ait veri merkezinde çıkan yangında 4 kişi hayatını kaybetti, 22 kişi ise yaralandı.
Yangının Sebebi ve Müdahale
Yangın, telekomünikasyon şirketinin verilerini barındıran merkezde meydana geldi. Alevlerin yükselmesiyle birlikte, olay yerine intikal eden itfaiye ekipleri kısa süre içerisinde yangının kontrol altına alınmasını sağladı. Böylece, alevlerin binaya yayılarak çevredeki yapılar üzerinde hasar oluşturması önlenmiş oldu. Mısır Sağlık Bakanlığı’nın sözcüsü Hossam Abdel Ghaffar, yangında 4 can kaybı yaşandığını ve 22 kişinin de dumandan zehirlenerek yaralandığını duyurdu. Acil durum hatlarının yoğunluğuna dikkat çekerek, halkı alternatif acil numaralarını kullanmaya yönlendirildi.
Telekomünikasyon Hizmetleri Etkilendi
Mısır Ulusal Telekom Düzenleme Kurumu tarafından yapılan açıklamada, bu akşam saatlerinde Telecom Egypt (ETELCA) şirketinin Ramses dağıtım tablosunda yangın çıktığı belirtildi. Olayın ardından güvenlik tedbirleri çerçevesinde binanın tüm elektriği kesildi. Kurum, ilerleyen saatlerde yangına dair bir rapor hazırlayıp hizmetlerin yeniden başlayacağını ifade etti.
Bankacılık Hizmetlerine Olumsuz Etki
Yangın, Kahire’deki telefon ve internet altyapısında ciddi aksaklıklara yol açtı. Bu durum, bankacılık hizmetlerinin de etkilenmesine neden oldu. Kredi kartları, ATM’ler ve çevrimiçi bankacılık işlemleri yapılamaz hale geldi. Ayrıca, internet bağlantı durumunu izleyen NetBlocks şirketi, ülke genelindeki internet erişim oranının %62 seviyelerinde olduğunu rapor etti.
Kahire’deki bu olay, hem telekomünikasyon hem de finans sektöründe önemli sorunlara yol açarken, yetkililerin durumu kontrol altına alma çabaları sürüyor.