Kars’ta Siber Suçlarla Mücadele Eğitimi Başladı
Kars İl Jandarma Komutanlığı, siber suçlarla mücadele programı çerçevesinde kırsal alanlardaki vatandaşlara ve köy muhtarlarına “Siber Farkındalık ve Bilinçlendirme Eğitimi” veriyor.
Akçakale Köyü’nde Eğitimler Düzenlendi
Selim İlçesi’ne bağlı Akçakale köyünde, 54 kişiye yönelik gerçekleştirilen eğitimle, dijital ortamda daha güvenli bir şekilde hareket etmeleri amaçlandı. Bu eğitimlerde, kırsal bölgelerde sıkça karşılaşılan dijital dolandırıcılık yöntemleri detaylı bir şekilde masaya yatırıldı. Eğitimin içeriğinde; Siber Farkındalık, Yasa Dışı Bahisler, Oltalama Dolandırıcılığı, Bankacılık Ödeme Sistemlerindeki Dolandırıcılık vakaları, tarım ve hayvancılık alanındaki dolandırıcılık olayları ile sosyal medya kullanırken dikkat edilmesi gereken noktalar yer aldı.
Güvenli İnternet Kullanımı için Öneriler Verildi
Katılımcılara, siber tehditlerden korunmak için alınması gereken önlemler, güçlü şifreler oluşturma teknikleri ve güvenli alışveriş yöntemleri hakkında pratik bilgiler aktarıldı. Ayrıca, şüpheli durumlarla karşılaşıldığında jandarma ile hemen irtibat kurulması gerektiği konusu da üzerinde duruldu.
Devam Eden Bilinçlendirme Faaliyetleri
Kars İl Jandarma Komutanlığı, vatandaşların interneti daha güvenli ve bilinçli bir şekilde kullanabilmeleri amacıyla bu tür bilinçlendirme etkinliklerinin aralıksız devam edeceğini duyurdu. Eğitim programından fayda sağladıklarını belirten katılımcılar, jandarma ekiplerine teşekkür ederek, bu tür hizmetlerin önemine dikkat çekti.
KÖY MEYDANINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN TESLİM TÖRENİNDE, YILLAR ÖNCE KAYBOLAN ASKERİ KÜNYE DÜRDANE TOP’A TESLİM EDİLDİ.
KÖY MEYDANINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN TESLİM TÖRENİNDE, YILLAR ÖNCE KAYBOLAN ASKERİ KÜNYE DÜRDANE TOP’A TESLİM EDİLDİ.
KÖY MEYDANINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN TESLİM TÖRENİNDE, YILLAR ÖNCE KAYBOLAN ASKERİ KÜNYE DÜRDANE TOP’A TESLİM EDİLDİ.
KUDRET TOP
KUDRET TOP’UN KÜNYESİ
ABD BAŞKANI TRUMP, BEYAZ SARAY’DA BASIN TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRDİ
ABD BAŞKANI TRUMP, BEYAZ SARAY’DA BASIN TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRDİ