Balıkesir Meslek Yüksekokulu Kalite Sürecini Tamamladı
Balıkesir Meslek Yüksekokulu, eğitimde mükemmeliyet ve kalite güvencesi ilkeleri doğrultusunda önemli bir akreditasyon sürecini başarıyla tamamladı. Üç gün süren bu incelemede, Mesleki Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MEDEK) ekibi, yüksekokul yönetimi, öğretim üyeleri ve idari personelle birlikte öğrencilerin görüşlerini de alarak detaylı değerlendirmeler gerçekleştirdi.
MEDEK Saha Ziyareti ve İncelemeler
MEDEK tarafından yapılan akreditasyon ziyaretinin, Balıkesir Meslek Yüksekokulu’nun kalite kültürlerinin pekişmesi adına önemli sonuçları oldu. Bu süreçte, Bilgisayar Teknolojileri Programı, Otomotiv Teknolojisi Programı ve Pazarlama Programı kapsamlı bir değerlendirme sürecinden geçirildi. Saha ziyareti süresince, eğitim-öğretim faaliyetlerinin yanı sıra fiziksel altyapı, laboratuvar imkânları, öğrenci destek sistemleri ve paydaş ilişkileri detaylı bir şekilde incelendi.
Katılımcıların Değerlendirmeleri
Üç günlük ziyaret boyunca, MEDEK ekibi, Balıkesir Meslek Yüksekokulu üst yönetimi, öğretim üyeleri ve öğrencilerle çeşitli toplantılar düzenledi. Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Fatmagül Tolun, müdür yardımcıları ve bölüm başkanları bu sürecin aktif katılımcıları oldular. Toplantılarda, programların olumlu yanları, geliştirilmesi gereken alanlar ve sürdürülebilir kalite hedefleri üzerinde kapsamlı değerlendirmeler yapıldı. Ayrıca, laboratuvarlar, atölyeler, derse girilen alanlar ve sosyal alanlar yerinde incelendi.
Süreç Sonuçları ve Teşekkür
Ziyaret tamamlandığında, MEDEK değerlendirme ekibi, yaptıkları incelemeleri özetleyen bir çıkış raporunu yüksekokul müdürü Doç. Dr. Fatmagül Tolun’a sunarak yönetimle paylaştı. Bu raporda, programların güçlü yönleri, tespit edilen iyi uygulamalar ve geliştirilebilecek alanlar ayrıntılı şekilde belirtilerek yüksekokul yönetimine iletildi.
Balıkesir Meslek Yüksekokulu yönetimi, bu süreçte katkı sağlayan akademik ve idari personeline, öğrenci temsilcilerine ve MEDEK ekibine teşekkür ederek, ulusal standartlarda eğitim hedefleri doğrultusunda sürekli iyileşme çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.
NALAN ERKOÇ, UZMAN HEKİM VE HEMŞİRELERLE BİR ARADA
ÇORUM’DA 14 YIL ÖNCE, KANSER SEBEBİYLE 3 AY ÖMÜR BİÇİLEN KADIN, GÖRDÜĞÜ TEDAVİ SAYESİNDE YENİDEN YÜRÜMEYE BAŞLAMANIN SEVİNCİNİ YAŞIYOR.
ÇORUM’DA 14 YIL ÖNCE, KANSER SEBEBİYLE 3 AY ÖMÜR BİÇİLEN KADIN, GÖRDÜĞÜ TEDAVİ SAYESİNDE YENİDEN YÜRÜMEYE BAŞLAMANIN SEVİNCİNİ YAŞIYOR.
NALAN ERKOÇ İLE RÖPORTAJ
DR. AYLA ÇAĞLIYAN TÜRK İLE RÖPORTAJ