İçişleri Bakanı’ndan Önemli Açıklama
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ankara merkezli olarak gerçekleştirilen operasyonlarda “Change araç” şebekelerine dair 35 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Bakan, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, geçtiğimiz hafta düzenlenen operasyonların detaylarını aktardı.
Operasyonların Detayları
Bakan Yerlikaya, “Ankara merkezli 10 ilde ‘Change Araç’ organizasyonlarına yönelik yürütülen operasyonlarımız neticesinde 35 kişi gözaltına alındı; bunlardan 10’u tutuklandı. Diğerleri ile ilgili işlemler sürüyor.” ifadelerini kullandı. 2025’in ilk dokuz ayında (1 Ocak – 30 Eylül) gerçekleştirilen faaliyetlerde, 19 ildeki operasyonlarda 495 kişinin mağdur edildiği belirtilen toplam 407 kişinin yakalandığı kaydedildi. Bunların 160’ının tutuklandığı, 104’ü hakkında ise adli kontrol uygulandığı bilgisi verildi.
Koordineli Çalışmaların Sonucu
Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı’nın koordinasyonunda yürütülen çalışmalar sonucunda; Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Antalya, Balıkesir, Çorum, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Mersin, Samsun, Şanlıurfa ve Tokat illerinde yapılan operasyonlarla ilgili detaylar paylaşıldı. Bakan Yerlikaya, bu operasyonlarda, çeşitli marka ve modellerde 495 aracın change yaparak vatandaşları mağdur etme amacında olan şüphelilerin yakalanarak adalete teslim edildiğini belirtti.