Mersin’de Hakim ve Savcılara Veda Töreni Düzenlendi
Mersin’in Anamur ve Aydıncık Adliyelerinde görev yapan hakim ve savcılara yönelik veda töreni gerçekleştirildi.
Anamur Cumhuriyet Başsavcılığı’nın öncülüğünde, 2025 yılı Adli ve İdari Yargı Kararnamesi ile yeni göreve atanan hakim ve savcılara onurlandırmak amacıyla bir program düzenlendi. Veda programı, Anamur’da gerçekleştirildi ve etkinliğe, İlçe Kaymakamı Kemal Duru, Anamur Cumhuriyet Başsavcısı Tanju Çatlı, Anamur Adalet Komisyonu Başkanı Süreyya Topaloğlu ile birlikte her iki ilçeden protokol üyeleri, adli personeller ve hakim ile savcıların aileleri katılım gösterdi. Tören esnasında tayin olan yargı mensuplarına plaket takdim edilirken, görev süreleri boyunca gösterdikleri özveri ve adalet anlayışları da vurgulandı.
Adaletin Önemi Vurgulandı
Törende konuşan Anamur Cumhuriyet Başsavcısı Tanju Çatlı, “Bugün burada, 2025 yılı Adli Yargı Kararnamesi çerçevesinde Anamur ve Aydıncık adliyelerinde görev yapan kıymetli hakim ve savcılarımızı yeni görev yerlerine uğurlamak için bir araya geldik. Her veda, beraberinde bir vefa duygusu taşır. Birlikte çalıştığımız süre zarfında sadece mesleki değil, aynı zamanda anlamlı bir dostluk da kurduk. Ayrı yerlere gidecek olsak da, aynı idealler etrafında birleştiğimizi unutmayalım. ‘Adalet, ruhun ahengidir’ sözü, biz hukukçular için önemli bir yaşam felsefesi olmuştur. Bu ahengi, sizlerin görev anlayışında ve özverili çalışmalarınızda görmek mümkündür” şeklinde konuştu.
Yeni Adalet Sarayı ve İyileştirmeler
15 Temmuz 2024’te Anamur Cumhuriyet Başsavcısı olarak göreve başladığını hatırlatan Çatlı, “Göreve geldiğim günden itibaren, kurumun fiziki yapılandırmasını daha uygun hale getirmek amacıyla eski Anamur Hükümet Konağı’nı Anamur Adalet Sarayı’na dönüştürerek, bu süreçte yoğun çalışmalar gerçekleştirdik. Bazı zorluklarla karşılaştık ancak bu dönemde sabır gösteren tüm meslektaşlarıma teşekkür ediyorum. Ayrıca, yeni Adalet Sarayı’nın inşası ve taşınma süreçlerinde görev alan idari personelimize de özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Yeni Görevlerde Başarı Dilekleri
Çatlı, “Adaletin dili ve şekli değişebilir ama özü her zaman aynıdır. Bu öz, dürüstlükten ve insani değerlerden oluşmaktadır. Sizler, bu özün örnek temsilcisisiniz. Yeni görev yerlerinizde de bu inançla yol alacağınıza inanıyorum. Adalet, mülkün temelidir ve sizlerin taşıdığı adalet bilinciyle bu temel her gittiğiniz yerde sağlam kalacaktır. Tüm yeni görevlerinizde başarılar dilerim” ifadelerini kullandı.
Programın sonunda, anı ölümsüzleştirmek adına hatıra fotoğrafları çekildi.
KARADENİZ’İN DEV DALGALARI, BOĞAZ GEÇİŞLERİ, EGE’NİN FIRTINASI VE AKDENİZ’İN SICAĞI DERKEN ZORLU BİR PARKURU GERİDE BIRAKAN DENEYİMLİ YELKENCİ MİRELİ, İSKENDERUN LİMANI’NDA AİLESİ VE SPONSORLARI TARAFINDAN ÇİÇEKLERLE KARŞILANDI.
TÜRKİYE’NİN OKYANUS AŞAN İLK KADIN YELKENCİSİ BAŞAK MİRELİ, ARTVİN’İN HOPA İLÇESİNDEN BAŞLAYIP HATAY’IN İSKENDERUN İLÇESİNDE TAMAMLADIĞI “SOLO TÜRKİYE TURU REKORU” DENEMESİNDE BÜYÜK BİR BAŞARIYA İMZA ATTI. YAKLAŞIK 15 GÜN 6 SAAT 41 DAKİKADA 1850 DENİZ MİLİNİ YALNIZ BAŞINA VE HİÇ MOTOR KULLANMADAN TAMAMLAYAN MİRELİ, BU PARKURU BİTİREN İLK KADIN YELKENCİ OLDU.
2022 YILINDA ATLANTİK OKYANUSU’NU 24 GÜNDE YELKENLİYLE GEÇEN İLK TÜRK KADINI OLARAK ADINI TARİHE YAZDIRAN BAŞAK MİRELİ, YENİ REKORU İÇİN 21 HAZİRAN’DA HOPA’DAN YOLA ÇIKTI.
TÜRKİYE’NİN OKYANUS AŞAN İLK KADIN YELKENCİSİ BAŞAK MİRELİ, ARTVİN’İN HOPA İLÇESİNDEN BAŞLAYIP HATAY’IN İSKENDERUN İLÇESİNDE TAMAMLADIĞI “SOLO TÜRKİYE TURU REKORU” DENEMESİNDE BÜYÜK BİR BAŞARIYA İMZA ATTI. YAKLAŞIK 15 GÜN 6 SAAT 41 DAKİKADA 1500 DENİZ MİLİNİ YALNIZ BAŞINA VE HİÇ MOTOR KULLANMADAN TAMAMLAYAN MİRELİ, BU PARKURU BİTİREN İLK KADIN YELKENCİ OLDU.
ZORLUKLARI AŞAN MİRELİ, 1500 DENİZ MİLİNİ 15 GÜN 6 SAAT 41 DAKİKADA AŞMAYI BAŞARARAK YALNIZ BAŞINA VE HİÇ MOTOR KULLANMADAN BU PARKURU BİTİREN İLK KADIN YELKENCİ OLDU.