Giresun’da Amatör Spor Haftası Kutlandı
Giresun’da düzenlenen “Amatör Spor Haftası ve 2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları Açılış Seremonisi”, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nün Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlatıldı. Sporun önemine değinen bir dizi konuşma yapıldı. Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, Giresun Milletvekilleri Nazım Elmas ve Ali Temür, Giresun Belediye Başkan Vekili Erkan Hacak ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Ergün etkinliğe katılarak günün anlamını vurgulayan ifadelerde bulundular.
Fair Play Konusunda Eğitim Verildi
Etkinlik kapsamında TMOK Fair Play Komisyonu üyesi olan Giresun Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kürşad Han Dönmez, Türkiye’de fair-play konusunu ele alan bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda sporun dürüstlük ve centilmenlik yönlerine dikkat çekildi ve katılımcılar bu konuyu ilgiyle takip etti.
Teşekkür Plaketleri ve Ödüller Sahiplerini Buldu
Programın finalinde, Giresun’daki spor etkinliklerine önemli katkılarda bulunan bireylere teşekkür plaketi verildi. Ayrıca, “Sporun Enleri” ödülleri ile bu başarılı bireyler onurlandırıldı. Bu geleneksel etkinlik, Giresun spor camiasının bir araya gelmesi açısından büyük önem taşıdı.