Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mostar’da Kaybolan Türk ve Azerbaycanlı Gruba Son Anda Kurtarma Operasyonu Düzenlendi

Bosna Hersek’in Mostar yakınlarında kaybolan Türkiye ve Azerbaycan vatandaşlarından oluşan 6 kişilik grup, arama kurtarma ekipleri tarafından kurtarıldı. Grubun bazı üyeleri bilincini yitirmiş durumda bulundu, sağlık durumu stabil hale getirildi.

Bosna Hersek’in Mostar yakınlarında kaybolan Türkiye ve Azerbaycan vatandaşlarından oluşan

Kayıp Grubun Kurtarılması: Bosna Hersek’teki Dram

Bosna Hersek’in Mostar şehri çevresinde dağda kaybolan Türkiye ve Azerbaycan uyruklu altı kişi, dağ arama kurtarma ekipleri tarafından müjdeli bir şekilde kurtarıldı. Ancak, grup üyelerinin birkaçının bilincini kaybetmiş ve hareketsiz bir durumda bulunduğu öğrenildi.

Kurtarma Operasyonu Başlatıldı

Mostar’ın çevresinde, su ve temel malzemeler olmadan erişilmesi zor bir arazide kaybolan Türkiye ile Azerbaycan vatandaşlarından oluşan iki çocuk dahil toplam altı kişilik grup için küçültme müdahalesi gerçekleşti. Dağ arama kurtarma ekipleri, grubun üyelerini aşırı susuzluk ve yüksek sıcaklıklar nedeniyle ciddi şekilde bitkin düşmüş bir vaziyette buldu. Bir sağlık durumu raporuna göre, grubun bazı bireyleri ağır dehidrasyon ve fiziksel tükenmişlik semptomları gösteriyordu. Mostar Dağ Arama ve Kurtarma Merkezi sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, bazı üyelerin bilinçlerini kaybettiklerini ve hareket edemediklerini ifade etti. Açıklamada, “Olay yerine gerekli rehidrasyon sağlandı ve sağlık durumları stabilize edildi. Daha sonra en yakın yolu kullanarak sağlık ekiplerine teslim edildiler” denildi.

Kurtarma İhbarı ve Gelişmeler

Bosna Hersek medyasında çıkan haberlere göre, polis, dün akşam saat 18.50 civarında, Saraybosna-Mostar yolu üzerinde, Mostar’a 15 km mesafede yaralı bir adam ve yanındaki çocukla ilgili bir ihbar aldı. Kimliği tespit edilen bu bireyin Türk vatandaşı olduğu öğrenildi. Bu kişi ile iletişim kurulduktan sonra, kaybolan grup hakkında bilgi edinildi ve derhal bölgeye dağ arama ve kurtarma ekipleri yönlendirildi. Yapılan arama çalışmaları sonucunda, beş kişi daha emniyet altına alındı ve hemen ilk yardım uygulandı.

Olay, kaybolan vatandaşların hızlıca kurtarılması sayesinde bir felakete dönüşmeden atlatıldı.