Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Adana’da Emlak Dolandırıcılığı: Sahte Alıcılar ve Kandırılan Ev Sahibi

Adana’da bir kadın, dairesinin satışı sırasında dolandırıldı. Onur A., kendini müteahhit olarak tanıtıp, sahte alıcılar yaratmış. Parayı aldıktan sonra kayıplara karışınca dolandırıcılık açığa çıktı. Onur A. ve bir accomplice tutuklandı.

Adana'da bir kadın, dairesinin satışı sırasında dolandırıldı. Onur A., kendini

Adana’da Dolandırıcılık Olayı: Emlak Satışı Masalı

Adana’da Emlak Dolandırıcılığı İddiası

Adana’da bir kadının dairesinin dolandırıcılık amacıyla kullanıldığı ortaya çıktı. Evin gerçek sahibi, hiç ödeme alınmadığını fark edince durumu yetkililere bildirdi.

Olayın Başlangıcı ve Dolandırıcılığın Yöntemi

Mersin’de yaşayan H.G. (48) , Adana’nın Sarıçam ilçesindeki 3+1 daireyi satmak için ağabeyi A.G. (52)’den destek aldı. A.G., dairenin fotoğraflarını çekip ilan sitesinde yayımladı. İlanı gören ve “Hasan Kılıç” ismini kullanan Onur A. (24), A.G. ile iletişim kurarak daireyi 2.3 milyon liraya almak amacıyla anlaştı.

Onur A., daha sonra Sarıçam’da emlakçılık yapan N.Ç. ile bağlantı kurup kendisini müteahhit olarak tanıttı. A.G.’den temin ettiği görselleri “satılık ev” etiketiyle N.Ç.’ye gönderen Onur A., N.Ç. aracılığıyla müşteri buldu. N.Ç., bu daireyi önerdiği Ö.Ç. (30), 6 Ocak tarihinde hem N.Ç. hem de ortağı R.Y. ile birlikte evi inceledi. Daireyi beğenen Ö.Ç., 1.5 milyon TL karşılığında anlaşma yapma kararı aldı.

Dolandırıcılığın Ortaya Çıkışı

Ertesi gün, Sarıçam Tapu Müdürlüğü’nde yapılması planlanan devir işlemleri için bir araya gelindi. Ancak alıcı ve gerçek satıcı hiç bir araya gelmedi. Onur A., taraflarla ayrı ayrı iletişim kurarak tüm süreci organize etti. Satış işleminde H.G.’nin müteahhide olan 500 bin liralık borcunun ödenmesi gerekiyordu ve A.G., bu miktarın müteahhit O.E.’nin oğlu M.E.’ye aktarılmasını istedi. Geri kalan 1 milyon lira ise Onur A.’nın yönlendirmesiyle Hüseyin Ö.’nün (25) hesabına gönderildi. Ancak, parayı alan Onur A., ortadan kayboldu.

Dolandırıcılık olayı, tapuda ödeme yapılmadığının anlaşılmasıyla gün yüzüne çıktı. Hemen güvenlik güçlerine başvuruldu. Adana Siber Suçlarla Mücadele ekipleri, dolandırıcının peşine düştü ve paranın izini sürerek Gaziantep’te Hüseyin Ö. ile babası Cemal Ö.’yü yakaladı. Elde edilen bilgilere göre, paranın kripto para hesaplarına aktarıldığı tespit edildi.

Özellikle Onur A. Gözaltında

Onur A., Mersin’de yakalanarak gözaltına alındı. Polisin ulaştığı M.E., kendisine gönderilen 500 bin lirayı Ö.Ç.’ye geri iade etti. Onur A’nın 20 milyon lira değerinde üç lüks aracı ve bir evine el konularak banka hesapları donduruldu. Emniyetteki ifadesinde Onur A., “Telefonculuk yapıyorum, kullanılan cihazı ikinci el aldım. Hasan ya da Cumali’yi tanımıyorum.” diyerek suçlamaları yalanladı. Hüseyin Ö. ise “Paraya ihtiyacım vardı, hesabımı kullandırdım.” şeklinde bir ifade verdi.

Adliyeye sevk edilen Onur A. ve Hüseyin Ö. tutuklanırken, Cemal Ö. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Dolandırıcılık olayı, emlak satışında dikkatli olunması gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi.