Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erdoğan: “Bundan Sonra Kira Düzenlemesi Devlet Tarafından Yapılacak”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, devletin kira planlamasını üstleneceğini duyurarak, “Yüzyılın Konut Projesi” ile 500 bin sosyal konut inşa edileceğini açıkladı. Ayrıca, Gazze’deki ateşkesi önemseyerek, kalıcı barış için 1967 sınırları temelinde bir Filistin devleti kurulmasını savundu.

Bu haberin fotoğrafı yok

**Erdoğan: “Devlet Kira Planlamasını Artık Üstlenecek”**

Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kira maliyetleriyle ilgili önemli bir açıklama yaptı. Erdoğan, “Bundan böyle kira konusunda işin planlamasını devlet yapacak” ifadelerini kullandı.

AK Parti Ekonomi İşleri Eğitim Programında Açıklamalarda Bulundu

Uzun süredir kira fiyatlarının artışı ile ilgili endişelerin devam ettiğini belirten Erdoğan, AK Parti Genel Merkezinde düzenlenen Eğitim Programı’na katıldı. Burada, Türkiye’nin menfaatleri doğrultusunda projeler üreten bir kadro olduklarını vurguladı.

Küresel ekonomik istikrarın hala tehlikede olduğunu, COVID-19 pandemisi sonrası geri dönüş yolunun zorlayıcı bir süreç olduğunu kaydeden Erdoğan, dünya genelinde yaşanan enflasyon krizinin etkilerini de değerlendirdi. “Birçok ülke enflasyonla başa çıkmanın yollarını aramakta. Ancak, bu durumdan etkilenmemek mümkün değil,” dedi. Savaş ortamlarının ve ticaret savaşlarının Türkiye’yi istikrarsız bırakmaması adına ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

Gazze İçin Umut Verici Gelişmeler

Cumhurbaşkanı, Filistin’e dair gerçekleştirdikleri dörtlü deklarasyon sonucunun Gazze’de kalıcı barışa büyük katkı sunmasını beklediklerini ifade etti. Gazze’deki durumu da göz önünde bulundurarak, orada yaşanan acılar ve kayıplar hakkında derin bir üzüntü hissettiğini belirtti. “Bugün Gazze’de çocukların gülmesi, bize büyük bir mutluluk kaynağı oldu,” şeklindeki sözleriyle barış umutlarını dile getirdi.

Erdoğan, Gazze’nin yeniden inşası için Türkiye’nin üzerine düşen sorumlulukların bilincinde olduğunu vurguladı. Ülkemizin bu süreçte aktif rol alacağını belirterek, “Gazze’yi ihya etmek için birçok ülke ile birlikte çalışacağız,” dedi.

Yüksek Kiralarla İlgili Yeni Projenin Detayları

Kira maliyetini düşürmek için yeni bir program başlatacaklarını ifade eden Erdoğan, “Yüzyılın Konut Projesi” ile 500 bin sosyal konut inşa edileceğini belirtti. Özellikle dar gelirli ailelere yönelik kiralık konut uygulamasının TOKİ aracılığıyla hayata geçirileceğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı, “Bu sistem sayesinde yüksek kiralarla vatandaşlarımızı sömürmeyi engelleyecek, devletin güvenliği altında uygun fiyatla kiralama sürecini başlatacağız,” dedi.

Ekonomi Üzerine Durum Tespiti

Türkiye’nin büyüme oranlarının arttığını duyuran Erdoğan, işsizlik oranının 28 aydır tek hanede kaldığını açıkladı. Ekonomik istikrarın korunması ve yaşanan sıkıntıların üstesinden gelinmesi için çalışmalara devam edecekleri sözünü verdi. “Bunlar umut verici gelişmeler olarak değerlendiriyoruz,” ifadesiyle tavrını netleştirdi.

Erdoğan, ana muhalefetle ilgili eleştirilerini de gündeme getirerek, “Parti içindeki karmaşanın ötesinde, ülkemizi şikayet etme durumu kabul edilemez,” şeklindeki sözleriyle muhalefet partisinin tutumunu sorguladı.

Sonuç olarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan, devletin kira planlaması yapacağı reformların yanı sıra, Gazze’de kalıcı barış için atılan adımları ve Türkiye’nin ekonomik büyüme hedeflerini açıkladı.