Evlat Nöbeti Devam Ediyor
Çocukları terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan aileler, evlat nöbeti eylemlerine kararlılıkla devam ediyor. 3 Eylül 2019 tarihinde eski HDP İl Başkanlığı önünde başlayan oturma eylemi, günümüzde de sürmektedir. Güzide Demir, oğlu Aziz için yaklaşık 7 yıldır bu nöbeti tuttuğunu ifade ederek, “Mücadelemiz devam edecek. Umutlarımızı yitirmiyoruz, umarız bu süreç başarılı olur ve çocuklarımız eve döner. Barışın geleceğine inanıyoruz. Devletimiz güçlüdür, biz de çocuklarımızı bekliyoruz,” dedi.
Umudun Sesi: Ailelerin Beklentileri
Bedriye Uslu, oğlu Mahmut’un dağa kaçırılmasının ardından her gün çadırda beklemeye devam ettiğini belirtti. Havanın soğuduğunu kabul eden Uslu, “Kış kapıda, yaz bitti ama her zamanki gibi buradayız. Umudumuzu asla kaybetmeyeceğiz. Devletimiz bu süreci başlattı, umarım iyi sonuçlar elde edilecek. Geçtiğimiz günlerde bazı çocuklar teslim oldular. Biz de bir gün aynı şekilde çocuklarımıza kavuşacağız,” şeklinde konuştu. Uslu, “Evimize dönmediğimizi bilmeniz gerekir; burası için sıkıntı çektiğimiz yeter. Mahmut, eğer beni duyuyorsan geri dön, bu acı çile artık sona ersin,” diyerek duygularını dile getirdi.
Ailelerin umudu ve kararlılığı, evlatlarını terör örgütünden kurtarmak adına her geçen gün artıyor. Bu eylemlerin devam etmesi, toplumda önemli bir dayanışma ve umut kaynağı oluşturuyor.